вівторок, 02 квітня 2013 05:30

Як у Сухолуччі

Минулої середи в райцентрі Сміла на Черкащині 120 мисливців штурмували райдержадміністрацію. Борються за угіддя, на частину яких претендує нове громадське формування.

— Невелика компанія місцевих мисливців, серед яких прокурор, підготувала документи, згідно з якими мають забрати третину всіх мисливських угідь — майже 10 тисяч гектарів, — каже заступник голови Смілянського товариства мисливців і рибалок Юрій Бурлацько. — Нещодавно створили громадське формування "Мисливська рада", вписали туди сотню прізвищ нових членів. За лічені дні в усіх кабінетах їм дали "добро". А нам, з півтисячею членів, документи перевіряють місяцями, постійно знаходять недоліки.

Цього року села Балаклея, Костянтинівка й Ротмистрівка можуть перейти під пильне око нового формування. Серед місцевих жителів поширюються чутки, що незабаром ліс почнуть огороджувати високим парканом і колючим дротом. Селянам заборонять не лише полювати, а й збирати гриби. Напевне, автодорівці прокладуть євродорогу до вишок для засідок в лісі. Новоспечені єгері завезуть дичину, готову до відстрілу. Тобто організують все за кращими зразками Сухолуччя. І тоді, можливо, на урочисте відкриття нових угідь запросять найвідомішого в Україні мисливця, щоб розповів про покращення.

Зараз ви читаєте новину «Як у Сухолуччі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути