середа, 19 жовтня 2011 07:30

Іменем Джобса хочуть назвати вулицю у Тернополі

— Є ж у Тернополі вулиця Шота Руставелі, у Львові — Джохара Дудаєва. Попри те, що це не українці і прямого стосунку до українських міст вони не мають, жодної дискусії назви не викликають. При всій повазі до Дудаєва, я думаю Стів Джобс, у своїй галузі досяг набагато більшого. Це ж не просто вчений із 25 патентами, це людина з глобальним світоглядом, з унікальним розумінням людських стосунків, — розповідає 32-річний Степан Барна, депутат Тернопільської облради.

Він вимагає назвати одну з вулиць міста іменем засновника корпорації "Еппл" Стіва Джобса. Каже, написав офіційне звернення в міськраду. Користується ай-фоном, який йому подарували друзі. Багато читав про Джобса, дивився його виступи.

— Тим, що ми піднімаємо це питання в Тернополі, показуємо, що не провінція, а справжнє європейське місто з європейськими цінностями.

Барна просить назвати іменем Джобса якусь із новостворених вулиць, аби не було додаткових клопотів з перейменуванням.

— Щоб називати новостворені вулиці, потрібно розробити загальнозрозумілі правила. Щоб не ляпати кожного разу, коли якесь ім'я стає популярним — сьогодні Джобса, потім Білла Ґейтса, Джорджа Буша. Опублікують прізвище людини, яка застрелила бін Ладена, то давайте і його вшануємо як людину, що знищила тероризм, — каже депутат міськради Олег Вітвіцький, 35 років. — Якщо маємо план новоствореного району, тоді треба вирішити, скільки вулиць віддати під імена з давньої історії, призабуті. Скільки для тих, хто на сучасному етапі будував Україну, але зараз вже не з нами. Частину вулиць — під світові імена. Головне — визначити механізм затвердження назви кожної, аби в цьому брали участь не тільки депутати.

У міській раді ініціативу Барни не коментують.

— Немає про що говорити, тому що ніякого документа Степан Барна в міськраду не подав. Виглядає, що це все просто його піар, — каже Катерина Калуш, речник мерії.

Зараз ви читаєте новину «Іменем Джобса хочуть назвати вулицю у Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути