четвер, 22 листопада 2012 00:00

Героя фільму "Шахта №8" побили бітою

Автор: фото з сайта www.tsn.com
  Юрієві Сіканову вставлятимуть у щелепу металеві пластинки, бо нижню її частину зламали сусіди
Юрієві Сіканову вставлятимуть у щелепу металеві пластинки, бо нижню її частину зламали сусіди

Третю операцію планують зробити 19-річному Юрієві Сіканову з міста Сніжне на Донеччині. Він герой гучного документального фільму про дитячу працю в копанках — "Шахта №8". 27 жовтня його відлупцювали двоє сусідів бітою, подарованою хлопцеві на 18-річчя.

Юрій у лікарні "Руднична" міста Макіївка. Йому зробили дві операції. Розкрили гнійні запалення тканин на підборідді, наклали шви. Гроші на лікування збирали друзі. Оскільки у нього зламана нижня щелепа, планують установити металеві пластини. Потрібні 10 тис. грн. У Юрія їх нема.

— Того вечора я ліг спати, коли завалилися п'яні сусіди — два Володимири Малкіни, батько та син, — російською говорить Юрій телефоном. Ледве вимовляє слова. — Узяли мою біту і почали лупити. Розбили вікно, розтрощили меблі. Давно мене не люблять. Ще після того, як наш вітчим, який тепер сидить, обікрав їх. Обидва ці Малкіни, як у нас про таких говорять, "синяки". Починали бити в хаті, а коли я вибіг — наздогнали за двором. І там так ударили по обличчю, що знепритомнів.

Сіканов може вживати тільки рідку їжу через трубочку.

За завдання тілесних ушкоджень порушили кримінальну справу. Малкіних не заарештували. Вони через кілька днів після випадку теж зняли побої. Мають синці. Запевняють, Юрій їх зустрів із бітою біля своєї хвіртки та перший почав бійку.

Володимир Малкін-старший того вечора не пив, із його слів, оскільки наступного дня були вибори. Від Комуністичної партії він працював членом дільничної виборчої комісії.

Про Малкіних містом ширяться погані чутки. Говорять, синові раніше зійшов з рук напад із молотком на людину.

Юрій живе з матір'ю-п'яницею, яку позбавили батьківських прав. Старша його сестра в Києві, менша — в дитячому будинку. Після фільму хлопцеві пропонували переїхати зі Сніжного до іншого міста, але він відмовився.

— Не можу кинути маму, — говорить і зараз. — Вона тут пропаде без мене.

Юрій та його товариш по фільму "Шахта №8" Дмитро працюють на копанці, хоча обидва приховують це.

У міліції Сніжного повідомили, що в побитті Сіканова підозрюють 51-річного Володимира Малкіна. Він на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Героя фільму "Шахта №8" побили бітою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути