пʼятниця, 13 травня 2011 03:30

Дворічного хлопчика збив поїзд

У вівторок, 10 травня, о 12.50 поблизу села Юсківці Лохвицького району на Полтавщині пасажирський поїзд "Ромни — Ромодан" збив Владислава Олешка, якому рік і 10 місяців. Хлопчик сидів на залізничній колії.

— Садила кукурудзу, а чоловік обкошував бур'яни навколо двору. Няньчити малого лишила старшого сина Максима, йому 17 років. Чуємо, поїзд засигналив, а потім скрегіт тупий, — розказує  у середу 40-річна Наталія Олешко, мати Владислава. — Подумала, теля з цепу відірвалося. Побігли туди. Як гляну, машиніст на руках Владіка несе. Штаніки в крові, головку закинув. Думала, мертвий. У той момент не тямила, що казала, що робила. Максим узагалі втік у лісопосадку. Досі додому не повернувся. Певно, думає, Владік мертвий. Тоді малий пальчиками ворухнув. Настелили курток, поклали його на рівне і визвали "скору". Знаю, Максим до бабусі прибігав. Та встигла лише сказати, що міліція його шукає. Він схопився і знову втік.

Родина Олешків живе у місті Червонозаводське Лохвицького району. До Юсківки приїхали доглянути за будинком хворої тітки. Садиба за 3 км від села біля колії.

— Пощастило, поїзд зробив зупинку і не встиг набрати швидкість. Бо розірвав би навпіл, — каже Іван Худояр, черговий по залізничній станції Сула. — Машиніст розказував: дивиться — кульок целофановий причепився біля колії. Під'їхав ближче — а то дитина. Став екстрено зупинятися. Та все одно трохи зачепило.

Владислав у Лохвицькій райлікарні в реанімації.

— Дитина в тяжкому стані. В неї черепно-мозкова травма, ушиб легенів, тупа травма живота і грудної клітки, перелом лівої ключиці, — розповідає начмед Анна Карась. — Викликали хірурга, анестезіолога з Полтави. Дитину перевозити зараз не можна.

Наталія Олешко чергує в реанімації.

— Це вже другий раз синочок переборює смерть, — плаче. — Народився восьмимісячний, ледь відходили у Києві. Приходжу до малого в лікарню, гукає тихенько: "Мама, мама". Видно, щось розказати хоче, та ще слабенький. Почав трошки їсти. За два дні на ліки пішло 1000 гривень. І ще треба дуже багато.

Зараз ви читаєте новину «Дворічного хлопчика збив поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути