Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2012 00:15

Директор школи відмовився вішати портрет Януковича

Директору Трудолюбівської середньої школи Миргородського району Полтавщини 45-річному Анатолію Карбану відмовили в продовжені контракту. За це проголосували депутати на сесії Миргородської районної ради. Карбан каже, його звільнили через політичні переконання.

— З райадміністрації вимагали, щоб повісив портрет Януковича в школі, — розповідає Карбан. — Я їм пояснював, що згідно з Конституцією портрет президента не належить до символів держави. З того все й почалося. Знайшли зачіпку, мене звинуватили в негараздах, котрі ж самі й породили. Мені закидають, що температура в класах восени знизилася до 10-12 градусів тепла. Але ж районо дозволило ввімкнути газ лише з листопада. Звинувачують, що не звертався. А я ж звертався з цього питання неодноразово, є й письмові заяви.

29 травня було засідання виконавчого комітету Трудолюбівської сільської ради. На ньому тутешні депутати одноголосно прийняли рішення про продовження контракту з Анатолієм Карбаном на три роки. 13 червня скликали позачерговий виконком, на ньому вирішили не продовжувати контракт. Рішення директору школи не показали. Він упевнений, зробили це під тиском районної адміністрації.

— У кожного є недоліки. У тому, що не продовжили із ним контракт, є політична складова. Анатолій Карбан — член партії "Наша Україна", депутат райради від цієї партії, заступник голови районного осередку цієї політсили, — пояснює депутат Миргородської районної ради Юрій Коваленко. — Про ситуацію з портретом Януковича — це правда. Він не схотів його вішати. А наближаються вибори. Виборча дільниця у школі. У виборчій комісії задіяні будуть переважно вчителі. А на дільниці біля 700 виборців. Тож і постаралися позбутись невгодного директора.

– Відносно портрета президента — ніхто нічого йому не нав'язував. Анатолій Євгенович сказав, що не має грошей на портрет. Ми йому портрет подарували. Директор школи — це перш за все господарник, а він цього не зрозумів. Хай учителем попрацює. Може, ми його до себе заберемо. Він людина ерудована. Державі потрібні філософи й теоретики. Його трохи пожурили, але хай не переживає, буде із роботою, — пояснює голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи відмовився вішати портрет Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути