четвер, 23 лютого 2012 05:45

Дашвар написала книжку про самозакоханого чоловіка

На початку березня у книгарнях з'явиться друга книжка — "Макс" із трилогії "Биті Є" київської письменниці 57-річної Люко Дашвар, справжнє ім'я — Ірина Чернова. Це розповідь про самозакоханого сина багатих батьків. Він вирішив відмовитися від їхньої фінансової допомоги й почати власний бізнес. Протримався лише півроку.

— Макс — метросексуал, мамчин синок і максималіст в одній особі. Крайнощі — його друге ім'я, — розповідає письменниця. — Він і пальцем не поворухнув, щоб урятувати свою кохану Любу, коли вона захлиналася в Дніпрі. Тепер вирішує помститися суперникові, з яким йому начебто вже нема чого ділити. Для Макса люди — пішаки, а він — король. Тому звик жертвувати ними.

Перша книжка трилогії — "Макар" розійшлася накладом 45 тис. примірників.

— По-різному називають літературу Люко Дашвар: чтивом, недолітературою, кітчем. Але факт залишається фактом — вона популярна, — каже літературознавець Роксана Харчук, 47 років. — Люко Дашвар пише масову літературу, для широкого кола читачів. Не люблю таке читати, звичайно, але не ставлюся до Люко Дашвар погано. Це такий вид літератури, й треба адекватно ставитися до нього. Вона ж не називає свої твори геніальними, вічними, а себе глибокою інтелектуалкою. Дуже просте письмо в неї. Його можна читати в метро, сидячи, лежачи, плаваючи, жуючи. Її література — це розвага. Крім того, скороминучі твори. Її почитають, доки вона є, і забудуть. Але в своєму сегменті вона дуже важлива, бо позитивно впливає на поширення української мови. Як казали: українська мова житиме, коли нею заговорять повії. Дашвар серед перших, хто формує українську масову літературу.

Зараз ви читаєте новину «Дашвар написала книжку про самозакоханого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути