Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 00:00

Чорнобильцям не видають доплат до пенсій

Три дні 29–31 серпня мітингували чорнобильці у Чортківському і Заліщицькому районах Тернопільщини. Люди вимагали, аби їм виплатили доплати до пенсій. Перекрили дороги поблизу райдержадміністрації у Чорткові та міжнародну трасу у Заліщиках. Пропускали лише "швидку" та пожежних.

У Чортківському районі 11 тис. постраждалих від аварії на ЧАЕС, у Заліщицькому — близько 4 тис.

— Людей обманули хамсько, нагло. Я маю пенсію 540 гривень, а компенсація чорнобильська — 960. За що жити? Є постанова Кабміну №745 від 23 липня, що ці гроші нам мають надходити. Ані копійки не дали, — говорить чортківка 60-річна Світлана Колтунова, член ініціативної групи мітингувальників. — Два тижні тому приїжджало керівництво з обласного пенсійного на мітинг: люди, розходьтеся, гроші виділені, будуть. Ми повірили, дякували. А їх так і нема.

Учасники мітингу — пенсіонери. Вони скандували "Владу геть" і співали націоналістичні пісні. Оголосили безстроковий страйк, доки їм не виплатять грошей. В обох містах утворилися затори.

— Люди сходяться з різних частин міста самі. Ми прийшли з вимогами до голови райради Романа Чортківського. А там сидить представник з області, каже, біда в країні. Хіба ми біди не бачимо? Біда тільки для пенсіонерів. Влада лише руками розводить, — продовжує Світлана Юріївна. — Навіть якби я людям сказала: не йдіть на пікет, мене в асфальт закатали б. Усі доведені до відчаю.

Кажуть, прем'єр-міністр Микола Азаров написав листа до місцевого пенсійного фонду у Чорткові. Хоче, щоб ситуацію вирішили до 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильцям не видають доплат до пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути