пʼятниця, 06 квітня 2012 05:00

Четверо свиней та двоє овець ночують біля прокуратури

Автор: фото: Наталія ШЕСТОПАЛ
  Віктор Чміленко стоїть із дружиною Людмилою біля прокуратури Бобринецького району на Кіровоградщині 4 квітня. П’ятий день голодують, протестуючи проти корупції. Ночують у ”газелі”, яку пригнали з ”Уралом” і трактором МТЗ-80
Віктор Чміленко стоїть із дружиною Людмилою біля прокуратури Бобринецького району на Кіровоградщині 4 квітня. П’ятий день голодують, протестуючи проти корупції. Ночують у ”газелі”, яку пригнали з ”Уралом” і трактором МТЗ-80

Із 2 квітня біля прокуратури райцентру Бобринець на Кіровоградщині голодує фермер 51-річний Віктор Чміленко з дружиною Людмилою, 53 роки. Протестують проти дій прокуратури, називають її корумпованою.

— Сім днів налаштовувалися на голодовку. Не знаємо, скільки витримаємо. Я думав, не зможу. Але жінка підтримала. Разом ночуємо у "газелі". Спати холодно, одіті лежимо, — каже Віктор Іванович.

Він у джинсах і куртці. У кузові розіслана солома, зверху лежить кожух, ковдра й мішки.

Під стіни прокуратури Віктор Чміленко пригнав свого синього трактора МТЗ-80, "газель" і вантажівку "Урал". На них повісив плакати "Прокуратура — епіцентр корупції", "Голодування проти беспредєла". Ще плакат із намальованими доларами та євро "Ласкаво просимо до прокуратури". Біля приміщення припнув четверо свиней і двох овець.

— У нашій прокуратурі на тебе дивляться, як на гаманець, — продовжує Віктор Чміленко. — Як гроші є — відкупишся, нема — будеш обвинувачений. Я не бідний, міг би й піти по класичній схемі. Але не хочу. Їхня робота — це бізнес. У суді програють ті, у кого першого закінчаться гроші.

Чміленки живуть у селищі Борисівка Бобринецького району. Віктор Іванович обробляє 350 га землі. Людмила Анатоліївна займається домашнім господарством. З ними мешкають 25-річна донька Катерина й 24-річні двійнята Віктор та Ірина.

11 грудня торік фермер об'їжджав поля з озимим ячменем. Побачив "ладу-дев'ятку".

— Ганяє по полю і все толочить, — згадує Віктор Іванович. — Я хотів попросити не їздити. А він вийшов, почав руками махати. Мабуть, п'яний був. Потім йому на допомогу прийшли п'ятеро товаришів-мисливців із дробовиками. Гуртом звалили мене, почали бити ногами. Вони поїхали, а я лишився лежати. Ледве одійшов. А за кілька днів визвали в міліцію. Сказали, що це я напав на шістьох.

Заяву написав один із мисливців. Казав, що Чміленко зламав йому пальця. Щодо фермера порушили кримінальну справу за "нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості". 18 квітня її має розглянути суд.

Вікторові Чміленку загрожує до двох років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Четверо свиней та двоє овець ночують біля прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути