вівторок, 27 грудня 2011 06:00

Побутової техніки згоріло на мільйон гривень

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Рятувальники скручують шланги біля магазину побутової техніки ”Техносвіт” на вулиці Гоголя в місті Миргород Полтавської області. Пожежу гасили понад дві з половиною години
Рятувальники скручують шланги біля магазину побутової техніки ”Техносвіт” на вулиці Гоголя в місті Миргород Полтавської області. Пожежу гасили понад дві з половиною години

23 грудня близько 4.00 у місті Миргород Полтавської області зайнялося приміщення магазину "Техносвіт". Він належить місцевому бізнесменові Сергієві Худайкулову. Торгував холодильниками, кондиціонерами, телевізорами.

Магазин розташований на першому поверсі 5-поверхівки на головній вулиці райцентру — Гоголя. За стіною — приміщення Ощадбанку. Він від вогню не постраждав.

Уранці в п'ятницю за кілометр від "Техносвіту" смердить горілим пластиком.

— Чула, гірлянда коротнула. У них три дні вогники світилися, — каже літня жінка серед натовпу перехожих, які зібралися біля приміщення.

— Яка в хрена гірлянда. Он, збоку ялинка й ілюмінація лежать. Вони цілі, — перемовляються кілька чоловіків. — Зліва магазину стекло було розбите. Ото туди щось кинули, пішов сірий дим. Кажуть, свєт на підстанції довго не відключали, то пожарніки, які приїхали, хвилин 20 товклися біля магазину, нічого не робили. Техніки погоріло на мільйон гривень. Під'їхав власник, хотів забігти всередину тушити сам вогнегасником. Його держали еменесники, а то згорів би к чорту.

У приміщенні магазину все чорне. На полицях обвуглені каркаси телевізорів та кондиціонерів. Під стіною лежать основи згорілих холодильників. Пожежники говорять, сила вогню була така, що бетонні плити між першим і другим поверхами потріскали, оголилася арматура. Полум'я сягало третього поверху. Вилили 10 машин води, щоб загасити.

— Вночі прокинулася, обої тріщать, пол тріщить. З переляку зразу не второпала, що робить — чи стіни поливати й квартиру рятувати, чи дитину й речі із кімнати тягти, — розповідає мешканка над магазином "Техносвіт" Людмила Лісіна, 36 років.

Веде у квартиру. У ній сморід, дихати важко. На стелі та стінах чорний осад.

У Миргороді пліткують, магазин Сергія Худайкулова спалили конкуренти. Він уникає коментарів. Рятувальники поки що не називають причин пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Побутової техніки згоріло на мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути