пʼятниця, 24 квітня 2009 07:15

Страйкує завод "Зірка"

Від 21 квітня на казенному заводі "Зірка" розпочалася безстрокова акція протесту робітників. Завод розташований у місті Шостка на Сумщині. Люди вимагають, аби їм виплатили заборговану зарплатню.

Ростислав Дуплін, 34 роки, керує незалежною заводською профспілкою. Каже, грошей на підприємстві не платять із серпня 2008-го. Робітникам заборгували майже 7 млн грн. Міністерство промислової політики 15 квітня призначило керівником заводу Івана Козлова, який керував підприємством раніше. Подейкують, він і довів "Зірку" до краху.

500 робітників вимагають, аби керівництво заводу, мер Шостки та міністр промислової політики України Володимир Новицький пояснили, що сталося із грішми підприємства.

— Страйк триватиме, доки робітникам не виплатять борги, — продовжує. — Ми хочемо зрозуміти, як Козлов знову опинився на посаді. Він фігурант кількох кримінальних справ. Продав діючий гуртожиток на будматеріали. Визнав, що перевищив повноваження. У березні його амністував міськрайонний суд Шостки. Йому заборонили керувати! А восени 2007 року Козлов втягнув людей в авантюру. Замість зарплати люди підписували на робочих місцях документи, не розуміючи, в чому суть. Вважали, розписуються за пластикові картки. Виявилося, беруть кредити по 2–2,5 тисячі гривень на кожного. Замість зарплати всі "попали" на відсотки. Дізналися, що це кредит, побігли до Козлова. Він обіцяв, що відсотки погашатимуть за рахунок заводу, і тут же всіх обдурив. Людям уже несила таке терпіти.

Казенний завод "Зiрка" — єдиний пороховий завод в Україні. Утилізує боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Страйкує завод "Зірка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути