пʼятниця, 05 лютого 2016 06:10

Анатолій Гаркавенко підірвався на міні

1 лютого на столичному Хрещатику прощалися із загиб­лим 25-річним Анатолієм ­Гаркавенком на позивний "Морячок". Сапер підрозділу ОУН 93-ї бригади ЗСУ загинув 30 cічня неподалік шахти "Бутівка" під Донецьком.

Попрощатися прийшли близько 20 осіб. Авто з написом "Вантаж 200" привезло дві труни. Приїхала наречена загиблого — колишня журналістка, а нині боєць 93-ї бригади Валерія Бурлакова.

Анатолій Гаркавенко родом з Івано-Франківщини. Воював у лавах "Правого сектора", ОУН, 93-ї окремої механізованої ­бригади.

— Він підірвався на міні, відірвало ноги. Як сказали лікарі, внутрішні органи розірвалися від вибуху, — каже Валерія Бурлакова. — Я була на іншому боці шахти, коли це сталося. Вибуху не чула. Потім уже ска­зали. За день до цього ми посварилися, але за годину помирилися. Я написала повідомлення, що не можу без нього. Те, що випадково вдалося встигнути сказати це — добре. Хоч щось добре. Другого хлопчика у Славуту на Хмельниччину завозимо. Йому півчерепа знесло. Потрапив під обстріл у Зайцевому.

2 лютого з бійцем прощалися в Івано-Франківську. Поховали його в рідному селі Делятин.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Гаркавенко підірвався на міні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути