четвер, 11 жовтня 2012 05:00

5-річний Денис Артеменко отруївся вітамінами

Два дні лежав у лікарні 5-річний Денис Артеменко з міста Кременчук Полтавської області. 7 жовтня він з'їв 23 таблетки вітамінів "Ведмежуйки". Це більш як удесятеро перевищує дозволену добову дозу.

— Дитину привезли в неділю о 20.40. Одразу промили шлунок, — розповідає 51-річний Микола Пересип, головний лікар Кременчуцької міської дитячої лікарні. — Ніч хлопець пробув у реанімації на випадок, якщо йому погіршало б.

Уранці 8 жовтня Дениса Артеменка перевели з реанімації до педіатричного відділення. У медзакладі говорять, батьки не встежили за сином.

— Таблетки мають форму різнокольорових ведмедиків, схожих на желейні. Хлопець каже, вони йому так сподобалися, що їв їх, як цукерки. Зжував практично все, що було в баночці, — розповідає Валентина Іванівна з лікарні. — А це лікарський препарат. Дітям від 3 до 6 років рекомендують не більш як одну-дві пастилки на добу. Засіб треба зберігати в недоступному для дітей місці. Батьки це знають, але часто нехтують.

Малий ходить до кременчуцького дитсадка №59.

— Він дуже допитливий, активний, один із найкращих у групі, — каже Ірина Шіпець, завідувач дошкільного навчального закладу. — Зараз готуємо пам'ятки батькам, щоб ліки від малюків ховали якнайдалі.

Передозування вітамінами може спричинити в дитини алергію і кропив'янку.

Зараз ви читаєте новину «5-річний Денис Артеменко отруївся вітамінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути