четвер, 31 березня 2011 03:15

17 тисяч гривень віддали діти на операцію Іллі Безпалька

Операцію 4-річному Iллi Безпальку з міста Волноваха Донецької області оплатили діти з місцевого ансамблю "Андеграунд". Перерахували 17 тис. грн, які виграли в регіональному конкурсi "Континент талантів".

— Когда вернулись из Киева, здешние врачи признались: "Мы не думали, що Иллюша после операции выживет", — мати хлопчика, 33-рiчна Лариса Безпалько зустрічає біля входу в інфекційне відділення дитячої лікарні в Донецьку.

В Іллі нефробластома обох нирок. 27 грудня в Київському інституті раку йому видалили одну нирку, частково — другу та підшлункову залозу. 30 грудня зробили повторну операцію, бо виникло ускладнення. 10 січня вiдправили в Донецьк.

— Ми повернулися з моря торік у серпні. Помітила, що Iллюша почав худнути та слабшати. На животику намацала пухлину, — каже Лариса. Проходимо в палату. Вона порожня. — Iллюша, синок! — мати зазирає в санвузол, під стіл. Ілля сидить у кутку за спинкою ліжка. — Не бійся, маленький, тьотя не зробить боляче, — Лариса бере сина на руки. Він худий, наляканий. — Став боятися незнайомих. Розучився усміхатися.

За січень і лютий Ілля пройшов два блоки хiміотерапiї і 20 курсів променевої. У березні повинні були почати третій блок "хімії", але протипухлинне лікування довелося перервати. Виявилося, що після операції дитині перелили кров із гепатитом B.

— Ма-ам, когда мы поедем домой, хочу к папе, — пхикає малий.

Його батько 33-рiчний Сергій Безпалько працює фермером. Лариса працювала медсестрою. Це перша спільна дитина подружжя, у Лариси від першого шлюбу є 12-рiчний син Антон.

Футболка Іллі задирається, видно поперечний 25-сантиметровий шрам. Слід від операції оперезує дитину.

— Він утомився хворіти. Нещодавно говорить: "Як же я в садок із катетером піду?"

Ілля проведе в лікарнях щонайменше рік. Попереду 10 курсів хiміотерапії.

— На першу операцію ми з чоловіком нашкрябали. А на другу не мали ні копійки. Без грошей від дітей з "Андеграунду" не впоралися б. Моя мама обійшла багато підприємств, але в жодному не надали допомоги, — розповідає Лариса Безпалько.

Тільки лікування від гепатиту обходиться сім'ї в 1 тис. грн щотижня. Із Німеччини їм привезли ліки, які підтримують роботу серця. Флакон на місяць коштує 3,5 тис. грн.

— "Хімія" дуже впливає на міокард, тому без цього препарату не обійтися, — продовжує Лариса.

— Лариса з Сергiєм хотіли оперувати Iллюшу в Ізраїлі, але не потягнули по грошах, — розповідає знайома родини. — Ми поставили в кількох магазинах скарбнички для пожертв, але люди в нас не багаті — кидали помалу, хто скільки може. Зібрали тисячу гривень. У столиці з Безпалькiв здерли за обидві операції. I ще натякнули, що мало грошей. Ставлення взагалi жахливе. Дитину приїхав відвідати знайомий священик. Йому сказали, що час візитів закінчено. Доки не дав 50 гривень, не пропустили.

На старому паркеті волноваського палацу культури розминаються танцюристи "Андеграунду". У молодшій групі займаються діти 7–12 років. Вишикувалися по діагоналі. Дівчата роблять колесо. Хлопці ходять на руках.

— Ми ще перед фіналом "Континенту талантів" вирішили: якщо переможемо, премію віддамо на порятунок Iллюшi, — каже керівник народного шоу-балету 28-рiчна Олеся Піскун.

Вона побачила на стіни палацу оголошення: "Люди! Помогите выжить малышу!".

— Поділилася ідеєю з однією з наших мам, — продовжує Олеся. — Вона каже: "Сама хотіла запропонувати, але не знала, як ти до цього поставишся".

У дітей запитую, хто порадив віддати приз на лікування Іллі.

— Я! — із криком тягнуть руки вгору всі 25 танцюристів.

— Коли дитина хворіє, її жалiють усі. Але кожен думає: може, хтось інший допоможе, — говорить 8-рiчна Євгенія Хаджинова.

Зараз ви читаєте новину «17 тисяч гривень віддали діти на операцію Іллі Безпалька ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути