середа, 30 січня 2013 06:00

У центрі міста спіймали єнота

Єнотоподібного собаку в Черкасах знайшли навпроти спорткомплексу "Спартак". Тварина сиділа в ямі, завглибшки до 1,5 м. Перехожі зателефонували в комунальне підприємство "Черкаська служба чистоти".

— Поводився він спокійно й не проявляв ніякої агресії. Тільки був наляканий, — каже комунальник Сергій Синявський, який витягував тварину з ями. — Легенький, видно, давно нічого не їв.

Єнота відвезли до Черкаського міського товариства захисту тварин "Друг". Там його посадили на 10-денний карантин, провели вакцинацію від сказу.

— Ми переконані, що знайдений єнотоподібний собака жив у лісі, а не в когось у квартирі. Бо тварина ця не домашня, поводиться як дикий — не дуже добре реагує на людей. Їсть багато. Найбільше любить родзинки, сухофрукти і сушені ягоди, — розповідає Ольга Абукаре, голова товариства "Друг". — Те, що хижак був не агресивним, коли його рятували, свідчить тільки про одне — єнот був сонний. А прокинувся від сплячки через відлигу і забрів до міста. Був голодний і шукав щось поїсти. Таке в природі трапляється.

Працівники притулку планували віддати тварину в Черкаський зоопарк. Але там уже живуть кілька пар таких хижаків і одинак їм не потрібний.

— Сьогодні ми його випустили на волю, у найближчий ліс, там їх живе багато, — каже 29 січня Ольга Абукаре. — У пошуках їжі єнот здатний пройти до 10 кілометрів. Полює цей звір у темну пору доби. Їсть жаб, гризунів, комах, птахів, рептилій, рибу і харчові відходи. Довгі заокруглені кігті на ногах допомагають єнотоподібним собакам виколупувати коріння рослин. Свої нори єноти будують із розумом, ближче до водойм, із головним і запасним виходами. Єнотовидні собаки живуть у парі й за раз народжують не менш як восьмеро дитинчат.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста спіймали єнота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути