пʼятниця, 29 липня 2011 00:00

На межових знаках буде штрих-код

Із початку року в Україні діє інструкція про встановлення меж земельних ділянок. Їх позначатимуть межовим знаком — спеціальним стовпом. На ньому буде номер із десяти символів: арабських цифр і однієї літери українського алфавіту.

— На знакові герб України, серія і номер, — пояснює Олександр Краснолуцький, 33 роки, директор департаменту землеустрою Держкомзему. — Кожен знак має номер і штрих-код. Його неможливо підробити. На бетоні та асфальті, де стовп заважав би рухові, встановлюватимуть тільки марку. Шурупами вкручуватимуть у поверхню. Нові межові знаки у процесі виготовлення. Замовити їх можна буде в серпні. По ціні планували втиснутися в 50 гривень.

Межові знаки ставитимуть землевпорядні організації на поворотах земельної ділянки. Не рідше, ніж через 200 м.

— Людина отримує право власності на землю після встановлення межових знаків. Але з початку земельної реформи їх не було. Межі позначалися чим завгодно: дерев'яними кілочками, заборами. Коли ділянка продається кілька разів, тоді вже важко визначити межі. Це породжувало багато спорів, — каже столичний чиновник.

Зараз ви читаєте новину «На межових знаках буде штрих-код». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути