пʼятниця, 22 липня 2011 06:00

Василь Нецко малює абстракції після відвідин пологового залу

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Екс-чемпіон України та Європи з культуризму Василь Нецко показує картини-абстракції у тернопільській галереї ”Бункермуз”. Малює їх переважно вночі
Екс-чемпіон України та Європи з культуризму Василь Нецко показує картини-абстракції у тернопільській галереї ”Бункермуз”. Малює їх переважно вночі

— Нікому з чоловіків не раджу бути присутніми при родах. Для мужика побачити кохану людину, коли вона безмежно страждає, — це страшний стрес. Я через цей стрес після народження сина на два місяці в депресію впав. Усе мене нервувало, був незадоволений собою і світом, не знав, що робити, — розповідає тернополянин 34-річний Василь Нецко. У місцевій галереї "Бункермуз" виставили 30 його абстракцій. Каже, що малювання помогло вийти з депресії:

— Підсвідомо почав малювати абстракції й відчув, що це моє. Зрозумів, що це як секс — потрібно займатися, щоби почуватися добре.

Василь Нецко професійний культурист — екс-чемпіон України та Європи. Зараз дає індивідуальні уроки місцевим спортсменам, крім того працює масажистом. Малювати почав менш як три роки тому.

— До того балувався — мав олівець і кусок паперу, то часом щось візьму і намалюю. Майбутня дружина коли це побачила, зразу ж купила мені мольберт і фарби. Каже — розвивайся. Я взявся за пейзажі, портрети. Перемальовував картини відомих авторів.

Говорить, що відвідувачі виставки цікавилися вартістю абстракцій. Він іще не визначив їх ціну.

По обіді 20 липня з чорного залу "Бункермузу", де виставляють картини Нецка, виходить молода пара.

— Обезбашено. Малює так, ніби накурений, — зауважує хлопець.

В іншому залі галереї у цей час експонують виставку місцевих молодих графіків. Відвідувачів не видно.

— У нас контингент обмежений, а реклами сильної не робимо, щоб не прийшлося п'яних хлопців у костюмах "Адідас" звідси випихати, — ділиться волонтер галереї Дарія Веретюк. — На відкриття молодих графіків прийшли більше 100 гостей. Але то переважно були друзі і знайомі авторів. У Нецка гостей було менше, але то були всі місцеві, хто взагалі цікавиться мистецтвом. Жіночки найчастіше зупинялися біля серії картин із насиченими червоними кольорами. Питали: звідки таке життя, така енергія. Я пояснювала, що в автора молода дружина і маленький син. Вони зразу все розуміли.

Нецко говорить, що ідеї картин приходять із підсвідомості. Малює переважно вночі. Помітив, що його роботи пророчі.

— Кілька місяців тому почав малювати острови. Коли завершив, зрозумів, що це Японія. За кілька днів там сталася трагедія. Домалював на картині червону райдугу, в пам'ять про людей, які там загинули. Недавно завершив картину — вийшло зображення торнадо. Тепер боюся, що в світі знов щось страшне може статися.

Картини Нецка висітимуть у "Бункермузі" до 24 липня.

Зараз ви читаєте новину «Василь Нецко малює абстракції після відвідин пологового залу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути