пʼятниця, 10 червня 2011 00:30

Мільйон гривень витратили на годинник до Євро-2012

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Годинник, який показує, скільки днів, годин, хвилин і секунд залишилося до початку Євро-2012. Його встановили перед вхідними дверима Київської міськдержадміністрації
Годинник, який показує, скільки днів, годин, хвилин і секунд залишилося до початку Євро-2012. Його встановили перед вхідними дверима Київської міськдержадміністрації

У середу о 19.00 на столичному Хрещатику запрацював годинник зворотного відліку. Він рахує час до початку Євро-2012. Футбольний чемпіонат розпочнеться 8 червня наступного року.

На цифровому табло з'являється напис англійською "Запрошуємо в Київ". Починається зворотний відлік.

Табло встановили перед вхідними дверима столичної міськдержадміністрації. Тими дверима, кажуть охоронці, давно не користуються. Годинник заввишки 2 м, завширшки близько 8 м. Стоїть на опорі з монолітного бетону. Важить 13 т. На хронометрі висвічується логотип Євро та кількість днів, годин, хвилин і секунд до початку чемпіонату. Працюватиме цілодобово. Вартість встановлення і обслуговування — 1 млн грн. Гроші надали спонсори,  кажуть у мерії.

До імпровізованої сцени, на якій виступають столичні чиновники, вибігає у білих смугастих шортах активістка руху "Фемен". За кілька хвилин троє людей у піджаках відтягують її вбік.

Голова міськдержадміністрації Олександр Попов після запуску годинника чекає 5 хв. і повертається в мерію.

— Це нагадування, що Євро все ближче і ближче, а роботи багато, — коментує 67-річний Іван Федоренко, голова виконавчої дирекції з підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012. Розказує про стан справ. Його перебиває жінка.

— Вы лучше те деньги потратили бы на детей. Посмотрите на простых людей, их жизнь. Что у нас проблем мало? — кричить 49-річна киянка Тетяна Тихонова. — Украинцы не хотят этого Евро. Оно выгодно только всяким Ахметовым и чиновникам, которые на этом зарабатывают деньги.

Біля годинника фотографуються перехожі. Двоє чоловіків у білих майках по черзі роблять знімки на фоні єврохронометра.

— Подними руку, как бы он у тебя на ладони, — радить один.

— Невдале місце вибрали, — вважає 24-річна Олена Курсик. — Тут будинок солідний, з архітектурою, а годинник — сучасний. Виглядає, як інородне тіло.

У цей же час відкрили Єврогодинник у Львові. Планують встановити й у Харкові та Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Мільйон гривень витратили на годинник до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути