Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2011 01:30

На виставці про жлобів тараньку кидають під ноги

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Чоловіки лускають насіння в столичному Музеї сучасного мистецтва. Це — інсталяція ”Жлобопарк. Тваринолюди” на виставці ”Жлоб-арт”
Чоловіки лускають насіння в столичному Музеї сучасного мистецтва. Це — інсталяція ”Жлобопарк. Тваринолюди” на виставці ”Жлоб-арт”

1 червня у столичному Музеї сучасного мистецтва відкрилася виставка "Жлоб-арт". Показують картини та інсталяції художників угруповання "Воля або смерть".

— Жлоб — це не справжня людина, а підробка, — каже організатор виставки 42-річний Антін Мухарський. — Вона не має головного — висоти духа, бажання вдосконалюватися і пізнавати світ. Найхарактерніша ознака жлоба — абсолютна впевненість у тому, що він є пупом землі. Він переконаний, що йому всі винні. Своїм проектом ми не збираємося боротися з цим явищем, а лише хочемо констатувати його наявність.

Підходить до ларка в кінці зали. Це — одна з інсталяцій  "Жлобопарк. Тваринолюди". Купує пляшку пива за 20 грн. За ним до продавщиці підходить чоловік у подертій майці. Вимагає пиво безкоштовно.

— Я — депутат, мені положено, — стукає кулаком по столу. — Дайте мнє кнігу жалоб.

— Я сама як жалобна кніга, — відказує продавщиця. Починає лускати насіння.

— Я счас пацанов на тебя нашлю.

Посеред зали стоїть клітка з хлопцями у спортивних костюмах, які лузають насіння, їдять тараньку. Залишки кидають на підлогу.

— Ты че нас фотографируешь? Подходи поближе, побазарим. Давай разговор держать, — кажуть хлопцеві в червоній майці. Той відмовляється. Його хапають за руки, намагаються через ґрати вдарити ногами. Він відстрибує у сторону.

На виставці показують картини Івана Семесюка, Олекси Манна, Сергія Коляди, Андрія Єрмоленка та Ніни Мурашкіної.

— Найдовше працював над картиною "Блядознавство", — розповідає Андрій Єрмоленко про полотно, на якому зобразив оголену жінку та чоловіка. У жінки між ногами хрест із зображенням доларів. — Ця жінка одна із повій, які є всюди — у політиці та бізнесі. Чоловік купив її, але водночас є таким, як і вона. Для таких людей основне — гроші. Вони продаються, зраджують своїм принципам.

Поряд проходить лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський, 47 років:

— На цій виставці зрозумів, що я та всі мої друзі — жлоби. А це головне — коли людина усвідомлює себе жлобом, то намагатиметься це викорінити. Але навряд чи вдасться.

Виставка триватиме до 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «На виставці про жлобів тараньку кидають під ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути