пʼятниця, 04 березня 2011 04:15

Дорогою до знайомої француз обморозив ноги

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Ян Робін Веллер у міській лікарні Умані на Черкащині. Лікарі кажуть, що життя чоловіка врятувало те, що його з вулиці вчасно підібрала ”швидка”
Ян Робін Веллер у міській лікарні Умані на Черкащині. Лікарі кажуть, що життя чоловіка врятувало те, що його з вулиці вчасно підібрала ”швидка”

67-річного француза Яна Робіна Веллера знайшли вранці 1 березня на перехресті вул. Тищика і Леніна в місті Умань на Черкащині. Він кілька годин був на морозі в легкому одязі та взутті. Із переохолодженням його госпіталізували в міську лікарню.

— Підібрала швидка допомога, — каже лікар-травматолог Олександр Максютов, 33 роки. — Чоловіка оглянув травматолог і реаніматолог. Побачили, що має обморожені пальці обох стоп і загальне переохолодження. Хірургічної допомоги він не потребує. Ноги і життя чоловіка врятувало те, що його вчасно привезли в лікарню та одразу розпочали лікування. Спільну мову знайшли легко. Спілкувалися англійською.

В Україну Веллер приїхав 22 лютого. Із дружиною розлучився, дітей не має. Подорожує, щоб не сумувати. До пенсії працював учителем англійської, німецької та французької.

— Цього разу приїхав в Україну, бо познайомився з цікавою дівчиною — Женічкою. Їй 18 років. Живе з батьками в Миколаєві. Хотів приїхати до неї, щоб побачити. Для неї різниця у віці не має значення, — говорить англійською Ян. — В Умань повернувся, бо в жовтні забув окуляри в інтернет-клубі. Вони дорогі. Коли купував, віддав за них 2 тисячі гривень. Зараз лише одна лінза стільки коштує. Забрав їх і вирішив почекати, доки отримаю пенсію, бо мав небагато грошей.

Веллер мешкав у готелі "Умань". Звідти його виселили 28 лютого ввечері, бо закінчилися гроші. Після цього Яна пограбували.

— Якийсь чоловік запропонував понести мою валізу, — говорить Веллер. — Вирвав її з рук і втік. Там були два хороших костюми, сорочки, білизна. Я хотів поїсти супу і пішов шукати кафе. Що було далі — не пам'ятаю. Прийшов до тями в лікарні. Не знаю, як синяк на лобі з'явився. Через обмороження ніг зараз тяжко стояти, починає трусити. Про мене тут турбуються. Дали одяг, годують. Хтось купив мені пляшку води.

Веллера вже вдруге грабують в Україні.

— Раніше в Києві в мене вкрали фотоапарат. Я його купив за 13 тисяч гривень. Також вкрали нетбук, який я придбав для Женічки.

У лікарні чоловік планує пробути до 10 березня, доки отримає пенсію. Потім хоче поїхати в Миколаїв. Із дівчатами знайомиться через інтернет.

— Женічку знайшов на сайті "Наташа клуб". Що в нас вийде, не знаю. Шкода, що нетбук вкрали. Коли отримаю пенсію, куплю інший. Маю півтори тисячі євро в місяць, тому мені вистачає. Хотів би жити в Україні, у селі, займатися сільським господарством. Тут пробуду ще три місяці. Якщо все буде гаразд, то продовжу візу.

Зі слів Яна, українки від європейок відрізняються тим, що краще одягаються. А чоловіки скрізь однакові.

Зараз ви читаєте новину «Дорогою до знайомої француз обморозив ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути