неділя, 02 вересня 2012 02:51

У Таганрозі небезпечно купатися у морі

У Таганрозі небезпечно купатися у морі

Киянка Тетяна Дробілко, 29 років, на тиждень поїхала В Росію до сестри. Жила у містечку "Пріют" поблизу Таганрогу, - портове місто на березі Азовського моря.

-Вдень їздила в Таганрог. Тут народився Антон Чехов, тому на вулицях міста можна побачити пам'ятники йому і персонажам його творів, в аптеці стоїть його бюст, театр і бібліотека названі його ім'ям. Відвідала музей "Будиночок Чехова", де він народився, "Лавку Чехових", куди згодом переїхала його сім"я. Як запевняють екскурсоводи, тут все зроблене як за життя драматурга. Сходила у парк "Горького", один із найстаріших у Росії. Створений у 1806 році.  Великий "зелений" парк з атракціонами, місцеві кажуть, що Антон Павлович полюбляв тут бувати, - каже.

Гуляючи вулицями міста помітила, що пішохідні наземні і підземні переходи майже відсутні. Світлофори працюють тільки для машин. - Люди перебігають дорогу як заманеться. Водії весь час обганяють і підрізають одне одного, тому в них багато аварій.

До набережної йшла камінними сходами. Це копія "Потьомкінських сходів", що в Одесі.

-Пляжі слід обирати обережно. Пішла набережною якнайдалі від людей. Вибрала місце. Постелилася. Вирішила окунутися. Захожу у море по пояс. Несподівано послизнулася на камінні, впала у воду і не можу підвестися. На дні здорові гострі брили. Порізала руки і ноги. Потім сестра розказала, що на  диких пляжах дно не розчищене. Варто йти туди, де побільше людей.

Наступного дня рушила у Бугодонію. Це рибацький район в історичному центрі міста. Розташований з права від морського порту на вулицях Нагорних. - Вони тільки називаються вулицями. А насправді це дуже круті стежки, які ведуть до моря. На воді багато рибацьких лодок. Там тихо і красиво.

На ніч поїхала у "Пріют". Зранку прокинулася від вибухів. - Поблизу сестриного селища розташована військова база. Під час навчань скидають справжні бомби. У будинках поблизу вікна трясуться. Було так страшно, здавалося ніби почалася війна. Хотілося вибігти на вулицю і заховатися десь під деревом. Не уявляю як там живуть люди.

Оренда квартири в Таганрозі обходиться в 1000 рублів на добу — це 250 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Таганрозі небезпечно купатися у морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути