середа, 06 серпня 2014 18:26

Втрати туристичного сезону в Україні складуть 30-35%, - експерти

Втрати туристичного сезону в Україні складуть 30-35%, - експерти

Кількість туристів в Україні цьогоріч суттєво зменшилася. Одеса практично повністю втратила російських туристів. Вдесятеро менше стало білоруських туристів, втричі - молдавських, розповів Gazeta.ua Фазіль Аскеров, експерт готельного бізнесу та директор Центру туризму "Південна ліга".

"Поки рано підбивати підсумки сезону, але думаю, що за підсумками літнього туристичного сезону 2014 цьогоріч втрати складуть 30-35% в порівнянні з минулорічним літом. Туристів з Європи та Америки стало менше в 3-5 разів. Несуттєво зменшився потік з Туреччини та арабських країн - їх не лякають військові дії на Сході України. Виріс потік туристів із Дніпропетровської області та Києва, Харкова, істотно більше людей із західних областей України", - говорить Фазіль Аскеров.

Поменшало не лише любителів моря, а й туристів, які обирали гори, розповідають в Асоціації гірських провідників "Ровінь".

"Я працюю гірським провідником уже 20 років. Раніше такої ситуації не пам'ятаю. У великій мірі моя спеціалізація - це польські туристи. Цьогоріч їх майже немає. З чотирьох запланованих груп виходить у гори одна. Зазвичай, групи були по 40-50 осіб, тепер набирається десь 15", - розказує гірський провідник Олександр Нужний.

За його словами, нерідко Карпати сьогодні обирають українці, які раніше відпочивали у горах в Криму:

"Побільшало внутрішніх туристів, наприклад, зі Сходу України. Бачу це на популярних точках, таких, як Буковель, Говерла, Яремча. Але це дикі туристи, які самостійно ходять. Багато хто зізнається, що зазвичай їздять у Крим, але цього року не вдалося із зрозумілих причин. Також багато дітей у Буковелі, але це, мабуть, через те, що там "Артек", - каже Нужний.

Зараз ви читаєте новину «Втрати туристичного сезону в Україні складуть 30-35%, - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути