субота, 03 жовтня 2015 23:40

Донька Ольги Богомолець відкрила острів у замку своєї матері
11

Острів Щастя та арку з дев'ятьма дзвонами представили в історико-культурному комплексі "Замок-музей Радомисль"" в Радомишлі на Житомирщині. 2-го жовтня так відсвяткували День народження музею. Його 2011-го відкрила лікар та нардеп Ольга Богомолець. Там розмістила свою колекцію старовинних українських ікон.


"Коли я їздила на київську барахолку купувати ікони, один дідусь, який чимось торгував, подарував мені дзвіночок, - розповідає Ольга Богомолець. - Кажу: "Та дзвіночок мені не треба", - "Візьми, він тобі знадобиться", - наполіг. Пройшов рік, так само грудень. Знову той самий дідусь на барахолці. Знову дає дзвінок. Говорить: "Буде до пари". Так за чотири роки у мене від нього назбиралося чотири дзвіночки. Були старенькі, обшарпані, стояли у коморі. На п'ятий рік почалися рейдерські захоплення замку, погрози. Я вже не їздила на барахолку – не було ні часу, ні натхнення.
Коли почався Майдан, отримала смс від директора нашого музею, що приїхав якийсь чоловік і лишив для мене чотири дзвіночки. Протягом року я на них не звертала увагу, бо у країні було не до них. Декілька місяців тому перебирала наш склад з експонатами, раптом наткнулася на вісім однакових дзвіночків. Кажу співробітнику: "От якби ще один дзвіночок, я би повісила їх дев'ять на арку біля замку". А він: "У нас же є ще один дзвін, подарований. Ви хіба забули?".

Почала шукати, чи є ще десь дев'ять дзвонів. Раптом в інтернеті мені випадає інформація: дев'ять плодів Святого духа і дев'ять дарів Святого духа – любов, радість, мир, довготерпіння і так далі. Ці дев'ять дарів – то, чого так не вистачає нашій країні.

Дев'ять старих дзвонів підвісили на арці біля замку. Тут же через місток Мрії тепер можна потрапити на острів Щастя, оточений водними каналами. Урочисту стрічку на ньому перерізала молодша донька Ольги Богомолець Софія.

"У нас є острів Любові. Прямо перед замком. Якщо подивитися з замкової вежі, побачите його у формі серця, - додає Ольга Богомолець. - Цього року відкриваємо острів Щастя. Там є скринька – старовинна бджолина борть. Туди можна кинути лист самому собі з посланням, чого мені бракує для щастя".

За чотири роки музей відвідало понад 100 тис туристів. Кожен 30 – іноземець. Тут діє музей української домашньої ікони. Виготовляють папір за технологією XVII століття. Кожного червня проводять фестиваль музики Фридерика Шопена під відкритим небом. Готель, розміщений у приміщенні замку, три роки тому потрапив до сотні кращих по Україні. За радянських часів у тутешніх стінах був млин.

Зараз ви читаєте новину «Донька Ольги Богомолець відкрила острів у замку своєї матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути