середа, 18 січня 2012 09:34

Бунгало в Гоа коштує долар на добу

Автор: Фото: Ольга Черненко
  На пляжі бунгало зведені вздовж затоки з мінеральними джерелами. У будинках із пальмового листя облаштовано каналізацію та водогін. Між пальмами висять гамаки
На пляжі бунгало зведені вздовж затоки з мінеральними джерелами. У будинках із пальмового листя облаштовано каналізацію та водогін. Між пальмами висять гамаки

Туристичний сезон в Індії  триває із жовтня до кінця березня. У найпопулярнішому морському курорті в штаті Гоа в ці місяці суха тепла погода. З березня стає спекотно, підвищується вологість. Одеситка 25-річна Ніна Кириленко їздила у Гоа минулого року.

— Найдорожче обійшовся переліт. Квитки — 600 доларів. Але за цінами та якістю відпочинку не зрівняти з Кримом, Туреччиною чи Єгиптом, — каже Ніна. Їздила з подругою. — Гоа умовно розділене на дві частини. Південна забудована великими готелями, переважно із програмою "все включено". Там відпочивають багаті люди.

Найреспектабельніший пляж у Північному Гоа— Бага-біч. Уздовж нього пролягли курортні поселення Бага, Калангут та Кандолім. Там селяться здебільшого заможні індійці. Від початку листопада  резервують усі місця в готелях. Платять від 20 до 50 доларів за добу. Купують коштовні прикраси, шовкові килими та дорогий одяг. Їдять у дорогих ресторанах. Ховаються від сонця, щоб не засмагнути.

— Бачила багато ізраїльтян, які тиняються по пляжах, сплять на піску посеред дня. Після служби в армії у них "загублений" погляд, постійно курять "траву", випивають до ранку, — розказує киянка Анастасія Богунко, 28 років. Їздить у Гоа третій рік. — Винаймають готелі від 100 доларів на добу, живуть по півроку. Із собою привозять лише гаманці. Футболки, тряпчані сумки та штани-шаровари купують у першій-ліпшій ятці.

Серед українців та росіян популярніші містечка на північ. Там менше крамниць і готелів. Житло та ресторани дешеві.

— Крайня північ — пляж Арамболь, — каже Ніна. — Там можна орендувати будинок з усіма зручностями від 1 долара на добу з людини. За кілька доларів — райське бунгало, з пальми збудоване, на білому піску, з гамаками. Приїздять люди, вільні від забобонів і грошей. Зимують, купаються, більшість часу проводять у пляжних генделиках — шеках. Тут можна зустріти музикантів, письменників, рокерів, байкерів. Також — пенсіонерів звідусіль.

Замовити обід на півострові коштує до 200 рупій, це близько 35 грн. Скрізь пропонують запечену рибу, креветок, омарів. Замість хліба печуть схожі на лаваш наани.

— Бачила, як за два дні шек склали із дощок та пальмового листя, — говорить Анастасія. — Потім підтягли туди електрику. Місцеві знають, що в жодній забігайлівці немає водогону, посуд та овочі миють морською водою. Тому ніхто не їсть салатів, які нагортають на тарілку поряд із рибою чи рисом. Також ніде нема холодильників. М'яса ніхто не замовляє, бо псується за півдня, а у спеціях і не розбереш. Туристам пропонують яловичину та свинину, що місцеві не їдять.

На екскурсії возять до заповідників Бондла і Котігао у джунглях. Там показують буйволів, леопардів, ведмедів, пантер і газелей. Також пропонують подивитися на молочний водоспад, кількадесят екзотичних храмів, річку Зуарі, де плавають крокодили, плантацію спецій Савой. Кожна екскурсія обійдеться в $10-15.

Пляшку бензину продають за 14 гривень

— Щоб не мучитися в автобусах, брала із другом напрокат скутер. Платили 50 гривень на день. Бензин у Гоа продають із рук — у літрових пластикових пляшках, одна така коштує 14 гривень. Заправок немає, — продовжує Анастасія Богунко.— Побувала на кількох сусідніх пляжах та базарах. Коли захотіла побачити Південний Гоа, замовляла таксі за 50 доларів на день.

Рух лівобічний. Дороги гарні, їх щороку лагодять. Правил ніхто не дотримується, перед перехрестями сигналять. Швидко їздити заважають численні "лежачі поліцейські".

 

Зараз ви читаєте новину «Бунгало в Гоа коштує долар на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути