неділя, 03 липня 2011 21:57

"Динамо" презентувало нову емблему і "обмило" її під дощем
48

Фото: Фото: Євген Савчук

3 липня в конференц-залі стадіону "Динамо" ім. В. Лобановського відбулася презентація нової емблеми легендарного київського клубу.

По суті вона майже ідентична історичній емблемі "Динамо": представляє білу перероблену букву "Д" в ромбі синього кольору з білою облямівкою і з написом "Київ" внизу. На вершині ромба розташовані дві зірки золотистого кольору, що символізують 26 перемог у чемпіонатах СРСР і України.

Під оплески присутніх в залі представників ЗМІ та гостей церемонії, президент "Динамо" Ігор Суркіс разом з головним тренером Юрієм Сьоміним і капітаном команди Олександром Шовковським урочисто зняли завісу зі старої емблеми, що закривала стенд з новою.

Втім, ще до офіційної презентації таємне стало явним: новий командний символ вже напередодні "висів" в Інтернеті, а також на спинках конференц-крісел залу.

"Це величезна подія в історії клубу, - говорить Ігор Суркіс .- Ми повертаємося до витоків" Динамо ", я сам вболівальник зі стажем і пам'ятаю, як великі перемоги команди добувалися саме під літерою" Д ". Так склалося, що Україна стала незалежною, комусь обов'язково хотілося відобразити на значку "Динамо" жовтий колір. Хоча жовто-блакитним повинен бути значок національної команди країни.

Але думаю, що не від емблеми залежить успіх або невдача команди. Якщо колектив добре підготовлений і у нього є стимул здобувати перемоги, як це було, коли завойовувалися єврокубки, то емблема не має значення. Тут головне талант футболістів, тренера. Не скажу, що був ініціатором зміни, просто прислухався до думки людей, які вимагали, щоб емблема носила славні традиції клубу. Ми довго над цим працювали, зіткнулися з різними складнощами. Адже приблизно під таким значком грає московське "Динамо", тбіліське хоче повернутися до цього ж символу. Але сьогодні, 3 липня, з упевненістю можу сказати, що київське "Динамо" буде виступати під новою-старою емблемою. Будемо думати, що вона принесе нам великі перемоги."

У Юрія Сьоміна свої асоціації з емблемою "Динамо" Київ.

"Я згадую цю емблему, коли на київському стадіоні були вщерть заповнені трибуни, підтримка вболівальників була шаленою і московським клубу дуже страшно було сюди приїжджати. Тепер я тренер київського "Динамо" і далі все залежить від нас, будемо прагнути до нових перемог", - сказав Юрій Павлович.

Капітан і голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський був присутній на церемонії у формі з вже новою емблемою.

"Я корінний киянин і пам'ятаю фактично всі матчі команди, бував на стадіоні, подавав гравцям м'ячі. І повернення до нової-старої емблемі означає, що ми віддаємо належне тим, хто робив ім'я команді "Динамо" Київ. І з таким же успіхом ми будемо далі піднімати планку і прагнути до нових вершин", - сказав Олександр.

Один з автором командного символу, дизайнер Марія Прийдан зазначила, що нова емблема - це "тонкий рімейк історичної емблеми "Динамо".

Після презентації під рясним дощем відбулося відкрите тренування футболістів "Динамо" вже у формі з новою емблемою перед матчем за Суперкубок України проти донецького "Шахтаря". Нагадаємо, гра відбудеться 5 липня в Полтаві на стадіоні "Ворскла" імені Бутовського ". Початок о 21:00. Трансляція на телеканалі" Інтер ".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" презентувало нову емблему і "обмило" її під дощем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути