четвер, 09 червня 2011 12:41

Колесніков і 1300 студентів перевірили "на міцність" харківський термінал
19

Фото: Фото: Михайло Шаповалов

8 червня 2011, в Міжнародному аеропорту "Харків" пройшло офіційне тестування пропускної здатності нового пасажирського терміналу.

На заході були присутні віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, директор місцевого оргкомітету Євро-2012-Україна Маркіян Лубківський, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський, представники місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Харків першим відкрив новий термінал аеропорту до Євро-2012 (ФОТО)

Маркіян Лубківський подякував організаторів тестування.

"Звичайно, ми ще очікуємо офіційних результатів, але можна зробити перші висновки, що тестування пройшло успішно. Хочу подякувати за відмінну роботу команду аеропорту та особисто Олександра Ярославського", - зазначив він.

Також зупинився на специфічних особливостях організації процесса.

"Харків вперше застосував віртуальну систему, при якій інформація про що прибувають гостях приходить в приймаюче місто до фізичного прибуття рейсу. Крім того, це єдине місто в Україні, де фізично можна провести подібне тестування, оскільки тут є реально функціонуючий новий термінал ", - сказав Лубківський. Директор МОК також залишився задоволеним рівнем знання англійської мови, яке продемонстрували працівники постів контролю в харківському терміналі.

Олександр Ярославський, як інвестор будівництва нового терміналу, у свою чергу, сказав журналістам, що оцінка відповідності об'єкта встановленим нормативам пропускної здатності має бути зовнішньою.

"Мені складно, як харків'янину і власнику об'єкту давати оцінки. Подивимося, що напише преса", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: "Немає ніякої загрози для Євро-2012 в Україні" - Ярославський

Влаштувати перевірку аеропорту "на міцність" допомогли 1300 студентів харківських ВНЗ. Така кількість учасників було обумовлено тим, що проектна спроможність нового терміналу також складає 1300 пасажирів на годину. Крім того, для тестування були залучені вісім повітряних суден - один реальний рейс і сім літаків, що імітували зліт і посадку.

Офіційні результати тестування будуть оприлюднені 15 червня.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков і 1300 студентів перевірили "на міцність" харківський термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути