пʼятниця, 08 липня 2016 06:45

Зінченку найкраще піти в оренду

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.championat.com/Олександр Сафонов
  Олександр Зінченко у складі збірної України зіграв у трьох матчах Євро-2016
Олександр Зінченко у складі збірної України зіграв у трьох матчах Євро-2016

— У перспективи Зінченка в "Манчестер Сіті" я не вірю, — каже заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов, 46 років. — Він ще не доріс до гравця рівня цієї команди. Прихід до цього клубу нового тренера, іспанця Хосепа Ґвардіоли означатиме бурхливу трансферну кампанію. Зінченко в ній — необхідна частина, але абсолютно незначна.

У понеділок англійський "Манчестер Сіті" — півфіналіст Ліги чемпіонів і найсильніший клуб країни 2012-го, 2014-го років — оголосив про перехід українського півзахисника Олександра Зінченка, 19 років. Російська "Уфа", за яку він грав, отримає 4 млн євро — 108 млн грн.

— Найкращий варіант для футболіста — оренда, — вважає експерт. — Оптимально — до нідерландського клубу. У тамтешніх командах є чудовий досвід роботи саме з молоддю. Приклад: центрального захисника збірної Нідерландів Каріма Рекіка "Манчестер Сіті" свого часу віддавав у оренду до ПСВ із Ейндховена на два роки. Очевидно, до цього ж клубу прослідує і Зінченко.

Але помилково думати, що перехід до ПСВ, нинішнього чемпіона країни, стане для українця гарантією місця в основному складі. В команди досить своїх високоякісних гравців, яким під силу скласти Зінченку конкуренцію.

Логіка "Манчестер Сіті" зрозуміла. Олександр — гравець молодий і перспективний, на Євро-2016 пограв. І дешевий. 4 мільйони євро — смішні гроші для "Манчестер Сіті". А можливостей їх компенсувати багато за рахунок оренд, інших комбінацій.

Зінченко — уродженець Радомишля на Житомирщині. Випускник Академії донецького "Шахтаря". У складі донеччан був капітаном команди 19-річних. Викликався до збірної України 17-річних. Зіграв за неї сім матчів, забив один м'яч.

2015 року підписав угоду з російською "Уфою", при цьому контракт із "Шахтарем" був розірваний в односторонньому порядку. Тому донецький клуб намагатиметься притягнути "Манчестер Сіті" до судової відповідальності і вимагатиме компенсації.

На Євро-2016 Зінченко зіграв у всіх трьох матчах збірної України. Двічі виходив на заміну, а в останньому — проти Польщі — з перших хвилин.

21 місяць в'язниці ­отримав найкращий футболіст світу Ліонель Мессі, 29 років, та його батько. Таке рішення виніс суд іспанської Барселони за ухиляння від сплати податків на суму 4,1 млн євро — 110,7 млн грн.

Аргентинського гравця також оштрафували на 2 млн євро — 54 млн грн, а його батька на 1,5 млн — 40,5 млн грн. Вирок можуть оскаржити у верховному суді Іспанії.

Тюремний термін, що не перевищує двох років, можна замінити умовним покаранням, за іспанським законодавством. Тому засуджені у тюрму не попадуть.

Зараз ви читаєте новину «Зінченку найкраще піти в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути