пʼятниця, 29 липня 2016 06:05

Зінченка хотів купити лондонський "Арсенал"

Півзахисник збірної України 19-річний Олександр Зінченко дебютував у складі "Манчестер Сіті" в товариському матчі проти мюнхенської "Баварії". Його команда поступилася 0:1. Олександр зіграв перший тайм. Нічим не відзначився, але й не губився на полі в компанії таких майстрів, як Навас і Фернандіньо. Тренер "Сіті" Хосеп Гвардіола заявив, що бере Зінченка в наступний тренувальний збір — у Китай.

Улітку Олександр залишив російську "Уфу" й переїхав в Англію. Сума трансферу становила 4 млн євро. В "МС" українець ­отримуватиме 130 тис. євро на місяць. В "Уфі" мав $20 тис.

— "Манчестер Сіті" — не найбільший клуб, що звертався до нас щодо Олександра, — каже спортивний директор російського клубу Шаміль Газізов, 48 років. — Та ми пішли назустріч побажанням гравця.

Футбольний агент 61-річний Шандор Варга розповів, що позаторік Зінченка хотів купити лондонський "Арсенал":

— Мені телефонував тренер "Арсеналу" Арсен Венгер. Тоді в юнацькій Лізі чемпіонів "Шахтар" здолав юних "канонірів". "Мені потрібен Зінченко, — сказав Венгер. — Гратиме в основі наступного тижня". Однак трансфер не відбувся.

Агент футболіста Анатолій Патук каже, що в "МанСіті" Олександр працює з найкращим тренером світу Хосепом Гвардіолою.

Олександр Зінченко народився в Житомирі. Його батько грав у футбол. 2008 року перший тренер Сергій Борецький привіз Олександра до столиці.

— У Києві нам відмовили. Сказали, хлопець технічний, але невисокий і фізично слабкий. Олександр плакав, а ми з батьком його втішали.

Зінченко поїхав у Донецьк. Та до основного складу його не допускали. ­2015-го Олександр утік із "Шахтаря" і виступав за російську "Уфу". Його запросили до збірної України.

— Торік у матчі з Іспанією головний тренер збірної Фоменко випустив Зінченка на заміну й отримав багато критики, — каже колишній захисник київського "Динамо" Олег Кузнецов, 53 роки. — Михайло Іванович пішов на цей крок, щоб зберегти молодий талант для України, бо на нього претендувала Росія. Тепер розуміємо, що це був правильний вчинок.

Цього літа Зінченко відмовився від переходу в "Зеніт" із Санкт-Петербурга. Клуб очолює колишній тренер "Шахтаря" Мірча Луческу. В Донецьку він жодного разу не випустив Зінченка на поле. В атаці надавав перевагу бразильцям.

"Дніпро" залишили Федецький і Зозуля

Нападаючий 26-річний Роман Зозуля і правий оборонець Артем Федецький, 31 рік, залишили "Дніпро". Форвард підписав контракт із "Бетисом", новачком вищої ліги чемпіонату Іспанії. Захисник гратиме в німецькому "Дармштадті". У минулому сезоні серед найсильніших цей клуб посів 14-те місце.

У травні власник "Дніпра" Ігор Коломойський оголосив, що максимальна річна зарплата в команді становитиме $240 тис. — 5 млн 953 тис. грн. Раніше провідні футболісти заробляли на рік $1–2 млн.

Лідери команди залишили її. Роман Безус поїхав у Бельгію, Матеус — у Китай, Лео Матос, Дмитро Чигринський, Євген Шахов — у Грецію, Джон Руїс — у Сербію. Папа Гуйє і Руслан Ротань шукають нові клуби.

Зараз ви читаєте новину «Зінченка хотів купити лондонський "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути