вівторок, 24 липня 2012 00:15

"Велозу нагадує мені Калитвинцева"

 

У складі київського "Динамо" дебютував 26-річний Міґель Велозу. Опорний півзахисник збірної Португалії, півфіналіст Євро-2012. Першим його матчем за команду Юрія Сьоміна був поєдинок проти "Арсенала". Динамівці перемогли — 1:0. Гол забив нападаючий Браун Ідеє.

Оцінити дії Велозу ми попросили колишнього головного тренера сімферопольської "Таврії" Олега Федорчука, 51 рік:

— "Динамо" спрацювало у невластивому для себе стилі. Раніше брали футболістів на виріст, тепер купили готового майстра, який вийшов на поле навіть не готуючись як слід до сезону. Але загального рівня майстерності Велозу вистачило, щоб бути на полі одним із найкращих. Його "коронка" — довгі передачі та робота лівою ногою. Звідси — уміння виконувати стандартні ситуації. Цим нагадує колишнього капітана — Юрія Калитвинцева. Слабкі сторони — гра головою і те, що недостатньо рухається. Хоча зрозуміло, що форму ще не набрав, тому є питання щодо мобільності. Однозначний гравець основного складу. Найімовірніше, витіснить звідти Дениса Гармаша, який провів дуже слабкий поєдинок проти "Арсенала".

"Динамо" вдруге поспіль у чемпіонаті перемогло — 1:0.

— Якість гри у зустрічі з "Арсеналом" була вищою за попередній поєдинок. Насамперед надійно зіграли в обороні. Також непогано комбінували. Явно в формі Ідеє, а от Ярмоленку бракує різноманіття в діях. Він усе хоче зробити сам і не завжди правильно обирає шлях для продовження атак.

Нищівна поразка львівських "Карпат" не стала несподіванкою для Федорчука.

— "Карпати" мали вилітати до першої ліги ще за підсумками минулого чемпіонату. В Луцьку, де проводили стартовий матч нинішнього, їм також пощастило, що зіграли внічию. Влітку команді треба було посилювати склад, а зі Львова поїхали Федецький, Авелар. Нічого оптимістичного для команди не бачу.

Другий матч поспіль виграв "Дніпро".

— Тренер Хуанде Рамос досяг певної стабільності в обороні. Центр захисту посилив Мазух, зліва взагалі розкішний вибір між Стриничем та Денисовим, Мандзюк — не видатний гравець, але на позиції правого захисника не провалиться. Думаю, коли з'явиться травмований нині Калинич — "Дніпро" додасть. У Запоріжжі класно відіграв Зозуля, але для серйозних завдань він не годиться — надто одноманітний. Перспективи Алієва з такою чудовою грою Джуліано та наявністю в команді Краченка з Ротанем мені також незрозумілі.

Колишній тренер київського "Динамо" Олег Лужний очолив улітку сімферопольську "Таврію" і двічі програв.

— Лужний хоче кадрово перебудувати команду. Влітку це зробити складніше, ніж узимку. Тому треба зачекати. Кримчани поставили завдання пробитися до єврокубків, але цього сезону воно через чемпіонат нереальне. Восьме-дев'яте місце — думаю, такий максимум "Таврії".

Зараз ви читаєте новину «"Велозу нагадує мені Калитвинцева"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути