вівторок, 08 травня 2012 06:30

Ґвардіола більше ніколи не тренуватиме

Відставка Ґвардіоли з "Барселони" мене не надто здивувала. Пеп утомився.

Складова успіху Ґвардіоли — його талант плюс феноменальні гравці. Адже жоден навіть найгеніальніший тренер нічого не досягне без класних футболістів, і навпаки.

Складно буде Ґвардіолі повторити успіхи барселонського періоду з іншими клубами. Людина живе духом "Барселони", а в інших командах подібного не буде. Тому взагалі схиляюся до думки, що тренером він уже ніколи не працюватиме. Може повторитися історія з Йоганом Кройфом. Голландець теж свого часу підняв планку на небувалий рівень, після чого пішов, розуміючи, що повторити таке йому не вдасться. Але у футболі Ґвардіола не загубиться: зможе працювати футбольним функціонером у клубі, на телебаченні. Люди, які абсолютно не мають потреби в грошах, дбають про свій імідж. Не здивуюся, якщо він рік відпочине, піде в народ, щоб подивитися на своє дітище з боку, й за деякий час повернеться.

Великих кадрових пертурбацій від Тіто Віланови, наступника Ґвардіоли, не очікую.

"Чистити" в команді немає кого.

У "Барси" відсутня криза. Команда видихалася, немає юнацького азарту, тієї точки кипіння як раніше. Це й підтвердив матч проти "Реала", де не було пристрасті ні в тих, ні в інших. Людські сили не безмежні. Той же Мессі у свої 24 роки виграв усе, але він не залізний. Команда сьогодні морально вихолощена. Підуть у відпустку, відпочинуть від футболу, і з новими силами, тренером і мотивацією почнуть наступний сезон. Не знаю, які методи запропонує Віланова. Але точно буде весело.

Зараз ви читаєте новину «Ґвардіола більше ніколи не тренуватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути