вівторок, 26 січня 2010 18:06

Українські легіонери Європі не потрібні

Нашим футбольним легіонерам у Європі незатишно. Найуспішніше там грав Андрій Шевченко. 1999 року він дебютував у "Мілані" та став найкращим бомбардиром серії "А". 2003-го — першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів. Наступного отримав "Золотого м"яча". А от перейшовши до "Челсі" за 45 млн євро, почав гріти лаву запасних. Не дивно, що британська преса назвала його "розчаруванням сезону". Повернення до "Мілана" не стало успішним — йому довіряли хіба що ігри у другорядних турнірах.

І от коли Європа поставила на Шевченку хрест, його повернення до "Динамо" засвідчило, що футболіст іще здатний грати на високому рівні. А після гри в Лізі чемпіонів з "Інтером" Моуріньйо заявив: "Шева знову став видатним футболістом".

Сергій Ребров повернувся до "Динамо" ще раніше, не зумівши проявити себе повною мірою ні в англійському "Тоттенхемі", ні в турецькому "Фенербахче". Олегу Лужному пощастило більше — він зіграв 110 матчів протягом чотирьох років у лондонському "Арсеналі". Одного разу виводив команду на поле в ролі капітана, виграв "дубль" — прем"єр-лігу і кубок Англії. А потім — невдалий перехід до "Вулверхемптона", посада граючого тренера латвійського клубу "Вента" і, зрештою, повернення до "Динамо" помічником тренера.

Європа не шкодує грошей, аби лиш не дати розвинутися українському футболу

Андрій Воронін удало дебютував у другій німецькій бундеслізі, ставши найкращим бомбардиром у складі "Майнца". Потім перебрався до першої — грав у "Кельні" і леверкузенському "Байєрі". А от переходом до "Ліверпуля" фактично повторив шлях Шевченка. Так само на деякий час він повернувся до Німеччини, непогано зіграв на правах оренди за "Герту", але берлінці не змогли його викупити. Відтак не потрібний англійцям нападаючий підписав трирічний контракт із московським "Динамо".

Колишні найкращі гравці "Шахтаря" Анатолій Тимощук і Дмитро Чигринський ризикують повторити шлях своїх попередників. Перший не може закріпитися в "Баварії", а другий ніяк не "розкачається" в "Барселоні". І ось уже говорять про повернення Тимощука до "Зеніту", звідки його зманили.

Складається враження, що наші легіонери взагалі Європі не потрібні. Їх виманюють, щоби "засушити" на лаві запасних. Недарма, видно, свого часу динамівський дует Шевченко-Ребров наводив жах на Європу. От вона й не жалкує тепер грошей, аби лиш не дати розвинутися українському футболу.

Зараз ви читаєте новину «Українські легіонери Європі не потрібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути