середа, 30 травня 2012 05:30

Україна розгромила Естонію

— З одного боку, гра сподобалася, — каже 59-річний Олег Блохін, головний тренер збірної з футболу. — Хлопці — молодці: догравали епізоди до кінця, не пропустили. Щоправда, не забили м'ячів із чотири. Однак рух команди мені імпонував. Але було чимало суто тактичних моментів, над якими потрібно працювати, бракує синхронності.

28 травня збірна провела перший контрольний матч на навчально-тренувальному зборі в Австрії. Підопічні Олега Блохіна обіграли Естонію — 4:0. Голами відзначилися Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Андрій Воронін та Артем Мілевський. Наступний контрольний поєдинок команда Блохіна проведе 1 червня проти Австрії. Гра в місті Інсбрук розпочнеться о 21.30 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Проти Естонії в стартовому складі нашої команди вийшли два центральні захисники з "Динамо" — Тарас Михалик і Євген Хачеріді. Після перерви Михалика замінив Ярослав Ракицький із "Шахтаря".

— Ми випробовуємо зв'язки в обороні, зважаючи на те, що у себе в клубах Михалик з Хачеріді та Кучер із Ракицьким зіграли багато матчів. Вони добре знають і відчувають один одного, — пояснює Блохін. — З іншого боку, якщо раптом хтось зазнає травми, то ми повинні знайти адекватну заміну. Тому у другому таймі спробували пару Ракицький — Хачеріді. Певно, в наступних поєдинках використаємо інше поєднання, однак докорінних змін не буде — вже просто немає часу.

Олег Гусєв зіграв на позиції правого захисника.

— Я розумію Олега. Йому не подобається грати на цій позиції, — каже тренер. — Однак за досвідом він перевершує Бутка, хоча й у того добрі задатки. Відтак Ярмоленко й Гусєв більш зіграні за інших і краще розуміють один одного.

Матч Естонія — Україна коментує колишній півзахисник харківського "Металіста" та київського ЦСКА — "Борисфена" Віталій Пушкуца, 37 років:

— Поєдинок мало що показав. Надто розбалансованою була збірна Естонії. По такій грі взагалі не можна оцінити дії наших захисників — в обороні ми просто не мали проблем. Сильно зіграли у нападі, пресингували. Але і при цьому, мені здалося, випали з командних дій Андрій Воронін та Євген Селезньов. Селезньов завжди грає так — не краще і не гірше. А у Вороніна, вочевидь, психологічні проблеми.

Які зміни до стартового складу внесе Блохін на наступний поєдинок?

— На це запитання відповісти важко, бо я перебуваю поза тренувальним процесом. Можна спробувати Кучера чи Ротаня. Але в яких ігрових "дозах" та зв'язках — це відомо тільки Блохіну.

Товариські матчі

Україна — Естонія — 4:0

Україна: П'ятов, Гусєв (Бутко, 62), Хачеріді, Михалик (Ракицький, 46), Селін, Назаренко (Селезньов, 53), Тимощук, Коноплянка, Воронін (Алієв, 46), Девич (Мілевський, 46), Ярмоленко (Шевченко, 46)

Голи: Ярмоленко (9), Гусєв (34, з пенальті), Воронін (41), Мілевський (50)

Запасні: Горяїнов, Кучер, Гармаш, Шевчук, Ротань, Степаненко

Норвегія — Англія — 0:1

Франція — Ісландія — 3:2

 

Остаточна заявка збірної України на Євро-2012

Воротарі: Олександр Горяїнов ("Металіст"), Максим Коваль ("Динамо" Київ), Андрій П'ятов ("Шахтар"); захисники: Богдан Бутко ("Іллічівець"), Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, В'ячеслав Шевчук (усі — "Шахтар"), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва — "Динамо"), Євген Селін ("Ворскла"); півзахисники: Олександр Алієв, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко (усі — "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва — "Дніпро"), Сергій Назаренко ("Таврія", Сімферополь), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина); нападаючі: Андрій Воронін ("Динамо", Росія), Марко Девич, Євген Селезньов (обидва — "Шахтар"), Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва — "Динамо").

З попередньої заявки Блохін "відсіяв" голкіпера донецького "Металурга" Олександра Бандуру, захисника "Дніпра" Віталія Мандзюка та півзахисника "Шахтаря" Тараса Степаненка.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна розгромила Естонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути