вівторок, 21 травня 2013 06:30

"Таке "Динамо" може обіграти будь-хто в Україні"

 

"Металіст" уперше зіграє у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Харків'яни здобули "срібло" чемпіонату України. Київське "Динамо" посіло третє місце — такого досі не траплялося. Вищу лігу залишають ужгородська "Говерла" та запорізький "Металург".

Друге місце "Металіст" забезпечив, перемігши вдома "Дніпро" — 2:1.

— Нинішній "Дніпро" не в змозі щось протиставити харків'янам. Перемога "Металіста" була очікуваною, — каже 52-річний Олег Федорчук, футбольний тренер. — У дніпропетровців досі немає лідера в колективі. Восени на цю роль претендував Руслан Ротань. Навесні він здав. Не вистачило фізичних кондицій. У Харкові, починаючи з другого тайму, "Дніпро" не створював ніякої гостроти в атаці. Команді бракувало психологічної впевненості, на неї тиснув тягар попередніх невдач. Натомість "Металіст" зіграв у свою гру, доклавши для перемоги стільки зусиль, скільки було потрібно.

Кияни програли в Сімферополі. Що відбувається з "Динамо"?

— Головне — киянам не треба шукати винних на стороні. Необхідно розібратися в собі. Збоку не видно внутрішніх процесів і конфліктів. Ми бачимо лише виставу, а не знаємо, що відбувається за кулісами і на репетиціях.

Кажуть, після матчу в Сімферополі Олег Блохін подав у відставку.

— Комусь треба виявити мужність і взяти на себе відповідальність за провал. Якщо це президент клубу, то має зізнатися він. Якщо хтось інший — так само. Тренер мав упевненість у собі, але гри не було. "Динамо" однаково погано грало з "Кривбасом", "Іллічівцем", "Таврією". Але після матчу з Маріуполем Блохін заявив, що головне — здобуті три очки. У Сімферополі, за того ж рівня гри, написав заяву про відставку. Можливо, це такі педагогічні методи, але мені здається, що Лобановський так не вчинив би ніколи. Траплялося, що він після переможних матчів був незадоволений якістю гри. У Блохіна такого нема. Насправді матч у Харкові остаточно скосив киян. Вони просто припинили грати. Це було помітно у матчі з "Іллічівцем". Тоді лише щастя допомогло "динамівцям" утримати перемогу.

Але в неділю вони програли "Таврії" — команді, яка не проводила передсезонні збори і якій УЄФА заборонила здійснювати трансфери.

— "Динамо" в нинішньому стані може перемогти будь-хто в Україні.

Президент клубу Ігор Суркіс ніяк не вгадає з тренером?

— Не сказав би так. Достатньо згадати запрошення Валерія Газзаєва. Елітний тренер Росії. Але так склалося, що нічого в Україні не досяг. Суркіс у цьому не винен.

20 років грав на найвищому рівні англійський футболіст Девід Бекхем. Минулого тижня він оголосив про завершення кар'єри. Бекхем — переможець Ліги чемпіонів 1998/99, вигравав першості Англії, Іспанії, США та Франції

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Результати матчів 29-го туру

"Металіст" (Харків) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 2:1

"Таврія" (Сімферополь) — "Динамо" (Київ) — 3:2

"Металург" (Запоріжжя) — "Шахтар" (Донецьк) — 3:3

"Арсенал" (Київ) — "Ворскла" (Полтава) — 2:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Карпати" (Львів) — 3:2

"Металург" (Донецьк) — "Чорноморець" (Одеса) — 2:0

"Іллічівець" (Маріуполь) — "Зоря" (Луганськ) — 1:2

"Говерла" (Ужгород) — "Волинь" (Луцьк) — 1:1

Зараз ви читаєте новину «"Таке "Динамо" може обіграти будь-хто в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути