вівторок, 21 лютого 2017 00:45

Свій Левандовський

— Ми теж мали свого Левандовського. Але не Роберта, а Маріуша. У Польщі його недооцінили. А він був зіркою. Коли ми відвідали Київ, то прізвище Левандовський відчиняло кожні двері. Кожні, — каже зірка збірної Польщі 2000 років Ебі Смолярек про колегу.

Цей уривок з інтерв'ю ­скинув мені польський ­журналіст. Із Томеком познайомилися у Кракові на матчі Україна — Косово. Тоді він допоміг розібратися в ситуації з лімітом уболівальників на гру нашої збірної. У перерві матчу пильнував мій ноутбук на трибуні, доки я рятувалася від холоду у прес-­центрі. За це принесла йому гарячого чаю. Тепер Томек присилає різні матеріали польських видань, пов'язані з українським футболом.

Маріуш Левандовський 12 років виступав в Україні. З донецьким "Шахтарем" виграв Кубок УЄФА і п'ять титулів чемпіона України. А 10 лютого поляк отримав у Києві тренерську ліцензію найвищої категорії.

Маріуш розповнів і від'їв щоки, тому не одразу впізнаю його. Після вручення дипломів усі хочуть взяти інтерв'ю в Левандовського. Питаю, чому поляк учився на тренера в нас, а не у рідній країні.

— Почав навчання, коли ще грав в Україні. А потім нічого не хотів змінювати. — І додає. — Ніхто просто так не дав нам дипломи. Потрібно було справді багато вчитися.

Ставлю запитання про тренерські плани Маріуша на майбутнє.

— Збірна Польщі — моя велика мрія. І вона збудеться. Бо я завжди досягаю своєї мети. Я знаю, що так буде, — говорить Левандовський із металом у голосі й таким поглядом, що аж дух перехоплює. В цей момент я теж вірю, що переді мною майбутній наставник Польщі.

Пересилаю Томеку запис нашої розмови з Леван­довським. Колега пише новину собі на сайт. У короткій замітці двічі згадує моє прізвище. Потім довго ­дякує.

— Обіцяю, якось тобі реваншуюся за Маріуша.

Якщо Левандовський коли-небудь очолить збірну Польщі, Томек першим напише про це мені.

Зараз ви читаєте новину «Свій Левандовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути