середа, 15 серпня 2012 05:30

"Сосу або Тайсона треба негайно продавати"

 

Харківський "Металіст" третій тур поспіль втратив очки в чемпіонаті України. Після двох нічиїх у неділю підопічні Мирона Маркевича поступилися вдома київському "Арсеналу" — 0:1.

Ситуацію у харківському клубі коментує колишній головний тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 51 рік.

— У "Металіста" нині явний перебір бразило-аргентинців. Вони пересиділи в клубі і не хочуть більше за нього грати. Це очевидно. Поки є час до закінчення трансферного "вікна", треба негайно позбавлятися тих легіонерів, на яких є попит. Наголошу: продавати треба тих, кого хочуть купити, а не тих, хто непотрібний клубу. У нас колись така ситуація було з Гавранчичем у київському "Динамо". На Горана претендувала "Фіорентина", але "спихнути" намагалися інших гравців. Хочуть брати Тайсона чи Сосу — будь ласка. У нинішньому своєму стані вони нічого "Металісту" не дадуть, а клуб за виручені кошти може запросити нових футболістів.

Що не так в ігровій поставі "Металіста"?

— Кожен зараз грає сам за себе. Раніше команда втрачала м'яч і починала його відбирати одразу. А тепер вона зупиняється і шукає винного. Абсолютно немає командних взаємодій. Маркевич це чудово бачить. Тому і спостерігає з тренерського місця, розуміючи, що не в силах вплинути на ситуацію. Гляньте, як кочує капітанська пов'язка у "Металісті" — від Шав'єра до Соси транзитом через Тайсона. Це свідчить про те, що в команді немає справжнього лідера. Горяїнов міг би бути таким. Едмар — сумнівно, він дисциплінований, але все-таки бразилець.

Недавно власник "Металіста" Олександр Ярославський продовжив контракт із Маркевичем до 2017 року. Це правильно?

— Маркевич — обличчя "Металіста". Він зробив таку ж добротну роботу у Харкові, як Луческу — в Донецьку. Кращого тренера серед українців для своєї команди Ярославському не знайти. Але я думаю, що в них не ті стосунки, аби кожну угоду документувати. Дали слово одне одному, і все. Тому було дивно чути новину про продовження угоди на такий тривалий термін. Я з дружиною живу 31-й рік, і ніяких угод ми не продовжуємо, — сміється.

"Металіст" цього сезону ще зможе поборотися за перше місце?

— Навряд. Команда відстає від лідерів на сім очок. Для чемпіонату України, де гранди втрачають очки рідко, це забагато. Друга підсумкова позиція — максимум "Металіста" у цьому чемпіонаті. Якщо "Шахтар" чи "Динамо" явно проваляться через зайнятість у Лізі чемпіонів, де, я сподіваюся, гратимуть обидва. Але зараз вираховувати підсумкові позиції для "Металіста" не варто. Їм треба повернути гру. Очки харків'яни втрачають через її відсутність, а не через суддів чи неталан. Це найгірше для команди.

Зараз ви читаєте новину «"Сосу або Тайсона треба негайно продавати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути