четвер, 03 червня 2010 01:01

"Сівкович і досі не виплатив премії"

Автор: фото з сайта www.judo.donetsk
  Володимир Сорока на клубному рівні виступає за німецький ”Абенсберг”
Володимир Сорока на клубному рівні виступає за німецький ”Абенсберг”

На початку травня 27-річний киянин Володимир Сорока виграв етап Кубка світу з дзюдо в Тунісі. Українець здолав діючого чемпіона Європи Дірка ван Тіхельта, а також першого номера японської збірної Хироюкі Акімото.

— У дзюдо складно щось припускати наперед, — говорить Володимир незабаром після повернення з Африки. — Так, я був готовий добре. Але у нас же такий вид спорту, де найменша помилка може обернутися поразкою. У стартовій сутичці проти невідомого мені раніше португальця Хорхе Фернандеса я вів два "юко". Але за 10 секунд до закінчення основних 5 хвилин Фернандес провів дію, яку судді несправедливо оцінили оцінкою "ваза-арі", тобто півперемоги. На щастя, наш протест був задоволений головним суддею. Рішення трьох суддів на татамі скасували. І я пішов далі.

Виходить, що на всіх змаганнях цього року ви провели лише по одному поєдинку і після цього припиняли виступи. Серія невдач наклала негативний психологічний відбиток?

— Ні. Річ у тому, що починаючи з чемпіонату світу, я стикався з не зовсім об"єктивним суддівством. Приміром, на світовій першості в Роттердамі в сутичці з Чол-Су Кімом з КНДР судді не карали опонента, стимулювали його до того, щоб швидше закінчити боротьбу.

У нас такий вид спорту, де найменша помилка може обернутися поразкою

Згодні, що на переможному для вас етапі Кубка світу в Тунісі обертів ви набрали лише на заключній стадії змагань?

— Так. Добре, що в стартових сутичках жереб обрав мені не дуже сильних опонентів. Після Фернандеса я ж ледве переміг теж не надто видатного чеха Яромира Єжика. І лише після цього за допомогою больового прийому в чвертьфіналі здолав француза Рональда Алжера. А в півфіналі й у фіналі швидко виграв на "іппон" у чинного чемпіона Європи Дірка ван Тіхельта з Бельгії і лідера збірної Японії Хироюкі Акімото.

Наступним вашим турніром має стати "Великий Шолом" у Москві, який відбудеться 3–4 липня.

— Там розігруватимуться очки до заліку олімпійської кваліфікації. Буду націлюватися на перемогу. Перед цим ми з Георгієм Зантараєю плануємо виступити за клуб "Абенсберг" в чемпіонаті Німеччини. Хочемо заробити. Президент Федерації дзюдо України Володимир Сівкович і понині не виплатив мені обіцяну за перемогу на чемпіонаті Європи-2009 премію.

Зараз ви читаєте новину «"Сівкович і досі не виплатив премії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути