середа, 07 березня 2012 05:00

Шанси "Шахтаря" на чемпіонство не поменшали

У першому турі весняної частини чемпіонату України донецький "Шахтар" не зміг удома обіграти дніпропетровський "Дніпро" — 1:1. Ця нічия разом з перемогою київського "Динамо" у дербі проти "Арсеналу" (1:0) збільшила перевагу "динамівців" над "гірниками" з одного до трьох очок. На два пункти від "Шахтаря" тепер відстає "Металіст" — харків'яни перемогли вдома київську "Оболонь" (1:0).

— До матчів 21-го туру я давав 65 відсотків на те, що "Шахтар" стане чемпіоном України, — каже колишній форвард збірної України Іван Гецко, 43 роки. — І навіть після втрати донеччанами очок у грі з "Дніпром" своєї думки не змінив.

Чому?

— Насамперед тому, що мене не вражає гра київського "Динамо". Останні чотири матчі в чемпіонаті України команда вимучує перемоги з рахунком 1:0. Якісна гра за цими результатами не стоїть. У поєдинку проти "Арсенала" "динамівцям" пощастило — ти ж не можеш всерйоз розраховувати на те, що заб'єш після удару з 30 метрів. Алієву це вдалося, а до того йшла рівна гра. На кожен момент "Динамо" суперник відповідав своїм. Інша річ, що "захистили" переможний рахунок цього разу підопічні Юрія Сьоміна впевнено — могли забити другий гол. На користь "Динамо" і збільшення потенціалу у позиційних атаках. Гострих гравців побільшало через появу бразильця Дуду, а дует Мілевський-Алієв завжди готовий загрожувати воротам суперника. Але все одно, думаю, "Динамо" ще втратить очки у цьому чемпіонаті.

Що допомогло "Дніпру" встояти у Донецьку?

— Сам "Дніпро" собі і допоміг. Дії дніпропетровців мені дуже сподобалися. У другому таймі вони забули про чужі ворота. Але, по-перше, з такими кадровими втратами підтримувати темп зустрічі, організовуючи свої атаки, нереально. По-друге, зосередившись на захисті своїх воріт, "Дніпро" після перерви практично не дав супернику реальних шансів їх вразити. Чого іще можна було в цьому поєдинку вимагати від команди Хуанде Рамоса?

Які резерви для посилення гри у "Шахтаря"?

— "Гірникам" буде важко обійтися без подальших втрат очок, але думаю, команда далі тільки додаватиме. Поки що у "Шахтарі" немає достатньої кількості виконавців, готових до весняної частини сезону. Тому у поєдинку проти "Дніпра" Луческу не вдалося дотиснути суперника, провівши заміни. Ілсіньйо та Вілліан не у формі, якщо вони її наберуть, упоратися з "Шахтарем" ніхто не зможе.

До очної зустрічі в Донецьку "Шахтар" та "Динамо" проведуть по чотири матчі. Який очковий гандикап реально здобути киянам, щоб бути спокійними за підсумок цієї зустрічі?

— Якщо "Динамо" збереже відрив у три очки, це буде дуже добре для них. У такому випадку чемпіона визначить "золотий" матч. Одного очка переваги "динамівцям" буде замало — я схиляюся до того, що "Шахтар" звично для останніх років обіграє принципового суперника в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Шанси "Шахтаря" на чемпіонство не поменшали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути