вівторок, 01 березня 2016 07:10

"Шахтар" може дійти до фіналу Ліги Європи

— Нинішній "Шахтар" нагадав мені команду моєї молодості із середини 1980-х, — каже колишній форвард команди Віктор Грачов, 59 років. — "Зірок" не мали. Але був справжній чоловічий колектив. Після відходу лідера клубу Тейшейри, донеччани продемонстрували чи не найкращу гру за останні кілька сезонів. Хлопці ніби скинули з плечей усі негаразди, які їх переслідують з часу від'їзду з Донецька. Гравцям набридло постійне накопичення негативу. Вони розізлилися й зіграли розкуто, в свою справжню силу.

У четвер донецький "Шахтар" виграв у "Шальке" повторний виїзний матч 1/16 фіналу Ліги Європи — 3:0. Перша гра між командами відбулася 18 лютого — 0:0.

— Вона ніби відібрала весь кисень у "Шальке". В поєдинку чемпіонату проти "Штутгарта" (відбувся після зустрічі у Львові. — ГПУ) гельзенкірхенців вистачило на 30 хвилин. Решту часу суперник донеччан відбивався.

У матчі Ліги Європи підопічні Брайтенрайтера тиснули лише 3 хвилини. Далі на полі вирізнялася тільки одна команда. Ми були швидші в кожному ключовому епізоді. Став у нагоді й тренерський хист Луческу. Він майстерно обіграв свого опонента.

Грачов упевнений у гарних перспективах "Шахтаря".

— Зазвичай Донецьк не долає першого "весняного" суперника. Але коли це вдається, може зайти далеко. Якщо мої земляки збережуть такий запал і на наступні матчі, то цілком можуть дійти до фіналу. Торішній приклад "Дніпра" (грав у фіналі турніру. — ГПУ) свідчить: це цілком реально. Такий "Шахтар" ніхто не зможе обіграти й у чемпіонаті України. Ні "Динамо", ні "Дніпру" із "Зорею" це не під силу.

Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу

Повторний матч

25 лютого, четвер

"Шальке", Гельзенкірхен, Німеччина — "Шахтар", Донецьк, Україна — 0:3 (0:1)

Гельзенкірхен. Стадіон "Фелтінс Арена". 45 308 глядачів, розрахований на 54 470. +5°С.

Суддя: Матей Юг, Словенія

"Шальке": Ферманн-к — Кайсара, Матіп, Нойштедтер, Колашинац (Аого, 46) — Гайс, Горецка — Сане, Беланда, Шопф (Сем, 58) — Хунтелаар (Ді Санто, 45+2). Тренер: Андре Брайтенрайтер

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі — Малишев, Степаненко — Марлос (Веллінгтон Нем, 74), Коваленко, Тайсон (Едуардо, 80) — Феррейра (Борячук, 89). Тренер: Мірча Луческу, Румунія

Голи: Марлос, 27, Феррейра, 63, Коваленко, 77

Попередження: Ісмаїлі, 2, Степаненко, 32, Горецка, 35, Тайсон, 43, Марлос, 53

Перший матч — 0:0

1/8 фіналу

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Андер­лехт", Брюссель, Бельгія

10 березня, Львів — перший матч, 17 березня, Брюссель — повторний матч

"Андерлехт" пройшов "Олімпіакос" у додатковий час

Наступний єврокубковий суперник "Шахтаря" — бельгійський "Андерлехт". У неділю клуб зі столиці Бельгії розійшовся внічию — 3:3 — удома зі "Стандартом" із Льєжа. "Андерлехт" відкрив рахунок, а потім постійно відігрувався. Після 28 турів суперник "Шахтаря" посідає третє місце у турнірній таблиці. Відстає від лідера на 6 очок.

У груповому турнірі Ліги Європи "Андерлехт" здобув 10 очок і посів друге місце. Поступився англійському "Тоттенхему", випередив французький "Монако" й азербайджанський "Карабах". У 1/16 фіналу бельгійці пройшли грецький "Олімпіакос". Спочатку виграли вдома — 1:0, потім з таким же рахунком програли на виїзді в основний час. У додаткові 30 хв. бельгійці забили два м'ячі і перемогли — 2:1.

— "Шахтар" — безумовний фаворит протистояння, — каже головний тренер "Андер­лехта" Беснік Хасі.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" може дійти до фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути