четвер, 26 січня 2012 00:45

"Рибці мають впаяти два роки"

Автор: фото з сайта www.myimages.co.il
  Олександр Рибка перейшов до ”Шахтаря” з ”Оболоні” влітку 2011 року. Став основним голкіпером команди, 11 жовтня дебютував у збірній України
Олександр Рибка перейшов до ”Шахтаря” з ”Оболоні” влітку 2011 року. Став основним голкіпером команди, 11 жовтня дебютував у збірній України

Cьогодні контрольно-дисциплінарний комітет Європейської футбольної федерації винесе покарання голкіперу донецького "Шахтаря" Олександрові Рибці, 24 роки.

Два тижні тому стало відомо, що допінг-проба Рибки, яку взяли представники УЄФА під час однієї з планових перевірок, дала позитивний результат. Рибка, не повідомивши медичний штаб клубу, вживав сечогінні препарати для схуднення. У них виявилися речовини, заборонені для професійного футболіста. "Шахтар" повністю визнав провину голкіпера і відмовився робити повторну допінг-пробу. Голкіперу загрожує дискваліфікація від шести місяців до двох років.

— Наскільки я можу судити, Рибка прийняв не власне заборонений препарат, а такий, який може замаскувати вживання недозволеної речовини, — розповідає джерело, спортивний юрист. — За стандартними процедурами, йому мають "впаяти" два роки дискваліфікації. Клуб, звичайно, шукатиме пом'якшуючі обставини. Наприклад, можна сказати, що голкіперові раптово стало погано, викликали "швидку" і тамтешній лікар, не знаючи, що це спортсмен, прописав йому заборонені ліки. Тоді можливе скорочення санкцій, але мінімум шість місяців дадуть.

 

Коло Туре та Слюсаря карали внутрішні федерації

Рибка — не єдиний гравець, якого УЄФА упіймала на допінгу в теперішньому євросезоні. Захисник чеської "Вікторії" Давид Бистронь пішов на пробу "В", яка підтвердила вживання допінгу, й отримав чотирирічну дискваліфікацію. Назва препарату, що він приймав, не розголошується.

Рік тому постраждав івуарійський захисник "Манчестер Сіті" Коло Туре. Він також приймав препарат, щоб зменшити вагу. Дискваліфікація — шість місяців.

На два місяці 2009-го усунули від футболу тодішнього півзахисника харківського "Металіста" Валентина Слюсаря. Він також бажав схуднути.

Але вирок Туре та Слюсарю виносили внутрішні асоціації Англії та України, бо якраз їхні представники перевіряли футболістів на допінг. Рибку "упіймала" УЄФА, яка карає жорсткіше.

 

Зараз ви читаєте новину «"Рибці мають впаяти два роки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути