пʼятниця, 08 липня 2016 07:15

Роналду і Саншеш можуть вирішити підсумок будь-якого матчу

Автор: REUTERS
  Португалець Кріштіану Роналду у стрибку забиває перший гол у ворота Вельсу
Португалець Кріштіану Роналду у стрибку забиває перший гол у ворота Вельсу

Збірна Португалії візьме участь у фінальному матчі Євро-2016 з футболу. Підопічні Фернандо Сантуша переграли у півфіналі команду Вельсу — 2:0. Забили м'ячі у другому таймі. Відзначилися нападаючі команди — Кріштіану Роналду й Нані. Португальці вже грали у вирішальному поєдинку турніру 12 років тому. Тоді, на домашньому Євро, вони поступилися Греції — 0:1.

— Усі не втомлювалися повторювати, що збірна Португалії на Євро не здобула жодної перемоги в основний час, — каже колишній футболіст збірної України ­Сергій Нагорняк, 44 роки. — Але ж команда і не програла жодного матчу. Щодо півфінальної гри з Вельсом, то особисто в мене не викликало жодних сумнівів, яка команда має зіграти в фіналі. Португальці діяли впевненіше, нахабніше, більш розкуто за опонента. Виявилося, що Вельс без дискваліфікованого Ремзі, ключового півзахисника, зовсім не та команда, яка була з Аароном.

Чи можна сказати, що підопічні Сантуша пробилися у фінал за сумою факторів? Їм сильно не пощастило 2004 року. 2012-го вони програли Іспанії лише в серії пенальті.

— Згоден. Але варто відзначити, що порівняно з тими збірними, нинішня Португалія мало схожа на себе. Раніше це була команда, яка нав'язувала свою гру й вигравала матчі завдяки красивій атакувальній грі. Нині Португалія налагодила оборону. Команда впевнено захищається. Це було помітно в матчах із Хорватією та Польщею. У подібній манері Роналду і його товариші діяли в грі проти Вельсу. Інша річ, що португальцям вдалося забити швидкий гол зі "стандарту" на початку другого тайму. Цей м'яч зламав усю гру Вельсу. Підопічні Сантуша не дали створити Бейлу і партнерам жодної нагоди біля своїх воріт.

Португалія набирає форму по ходу турніру?

— Безумовно. Підходити у всеозброєнні до вирішальних матчів можуть лише дуже класні збірні. До них я зараховую Німеччину, Францію і Португалію. Німці поганенько стартували матчами проти України й Польщі, але потім розігралися. Французи не переграли Швейцарію, ледь-ледь здолали Румунію і зі скрипом перемогли Албанію. А зараз ця команда легко розбиває міцну Ісландію.

Чи зможе Португалія щось протиставити німцям чи французам (інший півфінал за­кінчився учора ввечері. — ГПУ)?

— Може. Найперше — ­треба удача. Без неї нема що робити у футболі. Потім — уміти чекати свого моменту. Як це робили греки 2004 року. У тодішній збірній Греції зовсім не було зірок, але була команда-зірка. Нинішня Португалія одночасно і схожа на неї і не схожа. Подібним є те, що нинішню збірну заслужено можна назвати командою-зіркою. Водночас у ній виблискують два діаманти — Кріштіану Роналду та Ренату Саншеш. Ці двоє можуть вирішити підсумок будь-якого поєдинку. Зрештою, фінал складається не з трьох ігор, а з одного матчу. І в ньому можливо все.

Футбол. Євро-2016. 1/2 фіналу

6 липня, середа

Португалія — Вельс — 2:0

7 липня ввечері зустрічалися:

Франція — Німеччина

Фінал

10 липня, неділя.

Стадіон "Стад де Франс", у Сен-Дені, передмісті Парижа, Франція. Місткість — 81338

Прогноз погоди: 22°С

Початок матчу — 22.00 за київським часом

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: "gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Роналду і Саншеш можуть вирішити підсумок будь-якого матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути