вівторок, 09 серпня 2016 07:35

Ребров зіграв із "Дніпром" на втримання рахунку

  Примітка: ”Карпати” оштрафовані на шість очок
Примітка: ”Карпати” оштрафовані на шість очок

— Головне — ми здобули три очки й рухаємося далі, — каже голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський, 41 рік.

У суботу його команда перемогла на своєму полі "Дніпро". Це був центральний поєдинок третього туру чемпіонату України з футболу. Столичний клуб вважали беззаперечним його фаворитом. "Динамо" й раніше мало успішні зустрічі з цим суперником за його сильнішого складу. А влітку "Дніпро" залишили майже всі основні футболісти й головний тренер Мирон Маркевич.

"Дніпро" показав симпатичнішу гру. Підопічні Дмитра Михайленка грамотно побудували захисні дії. Не давали вільних зон, щоб кияни розбіглися, вдавалися до підстраховок. "Динамівці" мали територіальну перевагу, але не могли нею скористатися, "в'язли" в центрі поля, мало задіювали фланги. Поганий матч провів лідер "Динамо" Андрій Ярмоленко, який розвиває й загострює майже всі атаки своєї команди.

Більше моментів для взяття воріт мали дніпряни. Вони цікавіше розігрували м'яч. Але на початку другого тайму не встежили за нападаючим "Динамо" Мораешем і пропустили гол після розіграшу кутового.

Повівши в рахунку, "Динамо" зіграло ганебно. Труднощі в подоланні насиченої оборони — зрозумілі. Але за рахунку 0:1 гості стали грати відкритіше. Чемпіон країни міг ефективно діяти на контратаках. А натомість притиснувся до воріт Шовковського. Невпевненість у своїй команді показав і головний тренер киян Сергій Ребров. Наприкінці матчу він замінив форварда Мораеша на опорника Корзуна, висловивши бажання втримати рахунок.

У четвер дві українські команди припинили боротьбу в Лізі Європи. "Олександрія" очікувано поступилася хорватському "Хайдуку" із загальним рахунком 1:6. Натомість "Ворскла" несподівано програла іншому клубу з цієї країни — "Локомотиву".

— "Олександрія" програла "Хайдуку" з двох причин. Перша — затяглася ейфорія після вдалого минулорічного сезону. Друга — хорвати просто вищі класом, — каже колишній футболіст донецького "Шахтаря" 59-річний Віктор Грачов. — Натомість "Ворскла" має нарікати сама на себе. Перед грою я говорив із тренером Василем Сачком. Зауважував, що рахунок першого матчу 0:0 завжди на користь гостей, хоча дехто звик думати інакше. Забитий на виїзді м'яч усе перевертає сторч, і команді-господарю важко перебудуватися. Просив бути уважними з перших хвилин. Але "Ворскла" пропустила на перших секундах. Гра для господарів завершилася після нереалізованого Хльобасом пенальті за рахунку 0:1. Далі пішла гра емоцій. Вона завжди на користь команді, що веде в рахунку. У "Ворскли" змінилася половина стартового складу. Команда поки що не притерлася. Тому й програла.

Футбол. Чемпіонат України 2016/17. Прем'єр‑ліга

Результати матчів третього туру

"Динамо", Київ — "Дніпро" — 1:0; "Шахтар", Донецьк — "Олександрія" — 1:0; "Зоря", Луганськ — "Чорноморець", Одеса — 4:0; "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — "Волинь", Луцьк — 1:0; "Олімпік", Донецьк — "Зірка", Кропивницький — 4:2; "Ворскла", Полтава — "Карпати", Львів — 1:1

Четвертий тур

12 серпня, п'ятниця

20:00 "Карпати" — "Шахтар" ТБ: "2+2"

13 серпня, субота

17:00 "Волинь" — "Зірка" ТБ: "2+2"

19:30 "Дніпро" — "Ворскла" ТБ: "2+2"

19:30 "Олександрія" — "Зоря" ТБ: "Футбол 2"

14 серпня, неділя

17:00 "Чорноморець" — "Олімпік" ТБ: "2+2"

19:30 "Сталь" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"

Ліга Європи 2016/17

Третій кваліфікаційний раунд. Повторні матчі

"Хайдук", Спліт, Хорватія — "Олександрія", Україна — 3:1 (Перший матч — 3:0)

"Ворскла", Полтава, Україна — "Локомотива", Загреб, Хорватія — 2:3 (0:0)

Четвертий, останній, кваліфікаційний раунд

"Істамбул Башакшехир", Стамбул, Туреччина — "Шахтар", Донецьк, Україна

Перший матч — 18 серпня, четвер, Стамбул. Повторний матч — 25 серпня, четвер, Львів

Зараз ви читаєте новину «Ребров зіграв із "Дніпром" на втримання рахунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути