пʼятниця, 02 листопада 2012 00:45

"Віддам перевагу Маркевичу перед Заваровим"

14 листопада футбольна збірна України проведе товариський матч проти Болгарії. Поєдинок відбудеться в Софії. Результат у цій грі — другорядний. Головне питання — хто виведе українців на зустріч у ролі головного тренера.

— Очевидно, на сьогодні рішення щодо тренера в керівників Федерації футболу немає, — каже колишній форвард сімферопольської "Таврії" Олександр Гайдаш, 45 років. — Якби було, наставника призначили б 17-20 жовтня, за кілька днів після поєдинку проти Чорногорії.

Не трапиться нічого страшного, якщо ми зіграємо в Болгарії без головного тренера, а з виконувачем обов'язків. Час до Нового року є. Анатолія Конькова, президента федерації, зрозуміти можна. Він не хоче ризикувати. Колишній президент Російського футбольного союзу Сергій Фурсенко втратив посаду через помилку з тренером.

Збірна в останніх двох поєдинках зіграла невдало: здобула одне очко. Провал став головною причиною того, що Олександра Заварова не поставили головним тренером?

— Так. Для Олександра Анатолійовича було передбачене все, але ніхто не міг і подумати, що проти Молдови та Чорногорії ми спроможемося тільки на одну нічию. Кілька років тому в подібній ситуації був Юрій Калитвинцев. Виграєш в Італії товариську гру — питання вирішене. Ми поступилися, і прийшов Блохін.

Керівництво ФФУ оголосило, що Олександр Заваров залишиться в тренерському штабі збірної. Перемога над Болгарією автоматично затвердить його на посаді?

— Так бути не повинно, бо це тільки товариський матч. Але такий варіант я б не виключав. Хоча гарантія підтвердження місця для Заварова у збірній може відкрити двері й для іноземного фахівця. Колишній гравець "Ювентуса" та "Нансі" знає італійську або французьку. Заваров може знадобитися як перекладач, скажімо, італійцеві Ліппі чи французу Блану, якщо вони приїдуть працювати в Україну. Хоча, напевне, до іноземного тренера ми все-таки не дійдемо.

Чи потрібен узагалі нам матч у Болгарії, якщо тренера немає?

— Не думаю, що він зашкодить. По-перше, ми вже говорили, що перемога може дати для Заварова. По-друге, і для іншого фахівця софійський поєдинок стане матеріалом для подальшої роботи.

Не виключено, що до збірної повернеться Мирон Маркевич. За яких умов це може статися?

— Тільки якщо залишить клуб — харківський "Металіст". Суміщення недоцільне і нікому не піде на користь. Обираючи між Маркевичем і Заваровим, я схилявся би до кандидатури Мирона Богдановича. У нього більше тренерського досвіду.

Бачите тіньового кандидата?

— Так. Юрія Калитвинцева. Не зрозумію, чому над його фігурою не замислюються. Фахівець цікавий і з досвідом. Я думаю, що збірна швидше не вийде до фінальної частини Кубка світу, ніж потрапить туди. У рівній групі не можна дозволяти собі втрачати очка з Молдовою. Тому треба готуватися з прицілом на Євро-2016. І підписати Калитвинцева автоматично на два відбірні цикли: поточний і наступний.

Зараз ви читаєте новину «"Віддам перевагу Маркевичу перед Заваровим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути