вівторок, 02 квітня 2013 05:45

Півзахист "Динамо" повністю переграв "Чорноморець"

 

Київське "Динамо" повернуло собі друге місце в чемпіонаті України. В Одесі кияни здолали "Чорноморець" — 2:0. Харківський "Металіст" і дніпропетровський "Дніпро" завершили матчі внічию.

— Є кілька причин перемоги "Динамо", — коментує 58-річний Олександр Іщенко, колишній тренер "Карпат". — Одесити робили ставку на швидкі, в один дотик, комбінації. Однак функціональна готовність "Динамо" дозволила гостям пресингувати всю гру й гасити атаки суперника ледь не в зародку. Це вдалося, бо в киян ніхто не випадав із гри.

"Динамівці" зім'яли й перемололи середню лінію "Чорноморця". Одеситам банально бракує майстерності. Після 20-ї хвилини "Чорноморець" скис. Небезпечними були лише стандарти одеситів. Цього для перемоги над "Динамо" замало.

Дуже сильно провів матч Денис Гармаш. У мене склалося враження, що він виграв ледь не всі єдиноборства. Футболіст віддав дві гольові передачі, перервав безліч небезпечних атак суперника. Такого Гармаша я ще не пам'ятаю. Йому пішла на користь вимушена пауза після гри зі збірною Польщі.

"Чорноморець" не витримав випробування славою. Ще два тури тому преса говорила про появу "п'ятої сили" в нашому чемпіонаті. Для цього треба мати певний рівень майстерності й бути готовим морально. Ні за тим, ні за іншим компонентом одесити не змогли стати в один ряд із нашими грандами. Зараз "Чорноморцю" треба дивитися не вгору, а вниз, щоб убезпечити своє п'яте місце від зазіхань "Іллічівця", донецького "Металурга" й "Кривбаса".

Олександр Іщенко каже, що суперники "Динамо" не можуть нарікати лише на суддівські помилки. "Дніпру" в Луцьку поставили сумнівний пенальті з вилученням гравця, а на користь "Металіста" не дали 11-метровий на останній хвилині матчу.

— У цьому турі саме за грою кияни виглядали сильнішими. У матчах "Дніпра" з "Волинню" та "Металіста" з "Кривбасом" не було головного — переможних м'ячів у воротах суперників. Якби харків'яни й дніпропетровці їх забили, питань до судді не виникало б.

Іщенко не вірить у те, що в наступних іграх чемпіонату "Шахтар" допомагатиме харків'янам потрапити в Лігу чемпіонів.

— Чув розмови про те, що в Донецьку хочуть, щоб другу сходинку посів "Металіст". Однак зовсім не вірю, що на гру з ним донеччани викладатимуться не на повну. Це взагалі виключено. Команда, яка має такі амбіції й мріє виграти Лігу чемпіонів, нізащо не гратиме у піддавки у власному чемпіонаті.

23-Й ТУР

5 квітня, п'ятниця

19.15 "Зоря" — "Чорноморець" ("Футбол")

6 квітня, субота

13.30 "Іллічівець" — "Кривбас" ("Футбол")

16.00 "Металург" З — "Арсенал" ("Футбол")

17.30 "Дніпро" — "Ворскла" ("2+2")

19.30 "Металіст" — "Волинь" ("2+2")

7 квітня, неділя

13.30 "Металург" Д — "Карпати" ("Футбол")

16.00 "Таврія" — "Говерла" ("Футбол")

19.30 "Динамо" — "Шахтар" ("2+2")

Футбол. Чемпіонат України. 22-й тур

"Чорноморець" (Одеса) — "Динамо" (Київ) — 0:2

"Волинь" (Луцьк) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 1:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Металіст" (Харків) — 1:1

"Карпати" (Львів) — "Шахтар" (Донецьк) — 1:2

"Говерла" (Ужгород) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:1

"Арсенал" (Київ) — "Таврія" (Сімферополь) — 1:1

"Ворскла" (Полтава) — "Зоря" (Луганськ) — 0:0

"Металург" (Донецьк) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:0

Зараз ви читаєте новину «Півзахист "Динамо" повністю переграв "Чорноморець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути