середа, 10 жовтня 2012 00:15

Очолювати збірну має українець

Олександр Заваров — найбільш реальний претендент на те, щоб замінити Олега Блохіна на посаді головного тренера збірної України.

— Його кандидатуру вважаю цілком логічною. У роботі зі збірною потрібно вирішувати питання не тільки та не стільки футбольні, скільки організаційні. Ну і, звичайно, встановити контакт із футболістами. З усім цим Заваров здатний впоратися, адже він дуже товариська і приваблива людина. До того ж останні пару років співпрацював з нинішнім керівництвом країни в рамках проведення Євро-2012, — каже 51-річний Олег Федорчук, колишній тренер сімферопольської "Таврії".

З дисципліною в команді у Заварова теж не повинно бути проблем.

— Зазвичай ті, хто пройшов школу Лобановського, вірусом лібералізму не заражені. Заваров — не виняток. Інша річ, він не настільки епатажний і емоційний, як Блохін, але десь у чомусь лінія поведінки Заварова нагадуватиме попередника. В усякому разі, поставити на місце при необхідності Заваров уміє, — зазначає експерт. — Варіант Ліппі — тренер, Заваров — помічник теж можливий. Перший — досвідчений фахівець, другий знає італійську, грав у "Ювентусі", значить, у них має встановитися хороший контакт. Однак, вважаю, що працювати зі збірною повинен наш фахівець. Крім німця Рехагеля, в збірній Греції не пригадаю інших успішних іноземних тренерів національних команд. Усі інші результати — відносні.

10

мільйонів євро на рік отримує італійський фахівець Марчелло Ліппі у китайському клубі "Гуанчжоу". Він може розірвати контракт з азійцями і стати головним тренером збірної України. Помічником італійця готовий працювати колишній гравець туринського "Ювентуса" Олександр Заваров.

 

Зараз ви читаєте новину «Очолювати збірну має українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути