вівторок, 19 січня 2016 07:50

Наші біатлоністки виграли етап Кубка світу в естафеті

Автор: ФОТО З САЙТА www.biathlon.telegraf.com.ua
  Зліва—направо: Юлія Джима, Олена Підгрушна, Ірина Варвинець та Валентина Семеренко — переможці естафетної гонки на етапі Кубку світу у Рупольдінгу, Німеччина
Зліва—направо: Юлія Джима, Олена Підгрушна, Ірина Варвинець та Валентина Семеренко — переможці естафетної гонки на етапі Кубку світу у Рупольдінгу, Німеччина

Жіноча збірна України з біатлону виграла естафетну гонку 4х6 км на етапі Кубка світу в німецькому Рупольдінгу. На останньому етапі Олена Підгрушна на півтори секунди випередила німкеню Лауру Дальмайєр.

Українкам вдалася стрільба. 23-річна Ірина Варвинець бігла першою і відстрілялася без жодного додаткового патрона.

Найвагоміший внесок у перемогу команди зробила на другому етапі Юлія Джима, 25 років. Вона відірвалася від переслідувачів на 24 с. Стріляла теж без промахів.

На третьому етапі 30-річна Валентина Семеренко не закрила мішень під час стрільби лежачи. Але потім з одним додатковим патроном відстріляла "стійку" й повернула лідерство. Білоруска Писарева пішла зі стрільбища, маючи 9 с переваги над Валентиною. Але посередині відрізка зупинилася вкрай знесилена.

Перед останнім етапом 29-річна Олена Підгрушна мала 28 с переваги над збірними Німеччини й Норвегії. Наздоганяти українку кинулася німкеня.

Після стрільби лежачи відрив українки скоротився до 18 с. На "стійку" спорт­сменки прийшли разом. Підгрушна поклала всі п'ять патронів у ціль, а Дальмайєр схибила перший постріл. Перезаряджання відібрало в неї 9 с.

Лаура погналася за Оленою. Розв'язка настала у фінішному створі. Дальмайєр ішла позаду Підгрушної і розраховувала обійти її ліворуч. Однак на самому фініші українка зайняла не центральну, як сподівалася суперниця, а крайню ліву доріжку. Німкеня помилилася, розташувавшись на ній же. Вона змушена була перебігати на сусідню доріжку, втрачаючи секунди.

Відтак Україна — перша. Німеччина — друга. "Бронзу" виборола Італія.

Німецькі уболівальники засвистали українську команду під час церемонії нагородження. Насправді жодних біатлонних правил Підгрушна не порушила. Це визнала і Дальмайєр:

— Кінцівка для нас вийшла дурною. Але Олена діяла коректно.

Українські біатлоністки вибороли першу в цьому сезоні перемогу на етапах Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністки виграли етап Кубка світу в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути