пʼятниця, 18 травня 2012 00:45

На Вороніна претендуватимуть "Чорноморець", "Вердер" та "Локомотив"

Автор: фото з сайта www.de.academic.ru
  Андрій Воронін народився в Одесі, але ніколи не грав у чемпіонаті України. 16-річним виїхав до Німеччини. 2002 року його, тоді форвада німецького ”Майнца”, вперше запросив до національної команди України Леонід Буряк
Андрій Воронін народився в Одесі, але ніколи не грав у чемпіонаті України. 16-річним виїхав до Німеччини. 2002 року його, тоді форвада німецького ”Майнца”, вперше запросив до національної команди України Леонід Буряк

32-річний Андрій Воронін, визнаний найкращим футболістом України-2011, вирішив залишити свій теперішній клуб — московське "Динамо". Колишній капітан команди, один із найяскравіших гравців осінньої частини чемпіонату Росії, навесні втратив місце в основному складі й догравав сезон за дублерів. Тому форвард попросив свого менеджера знайти йому інше місце роботи, хоча контракт із "Динамо" діятиме ще два роки.

Футболіст каже, що вже має варіанти продовження кар'єри. Найімовірніше, обере один із трьох чемпіонатів. Перший: українську прем'єр-лігу, де корінний одесит Воронін ніколи не грав, бо 16-річним виїхав до Німеччини. Другий: німецьку бундеслігу. Там виступав за чотири клуби — "Боруссія" (Мьонхенґладбах), "Майнц", "Кельн", "Баєр". Третій варіант: залишиться у чемпіонаті Росії. Там достатньо команд, готових задовольнити фінансові інтереси форварда: зараз він щороку отримує в "Динамо" $3,5 млн.

"ГПУ" опитала трьох експертів. Кожен із них "відповідав" за конкретний чемпіонат і припустив, для яких клубів придбання Вороніна було б найактуальніше.

Україна

Анатолій Бузник, 50 років, заслужений тренер України:

— У нас реальним претендентом на Вороніна міг би бути тільки один клуб — одеський "Чорноморець". Навряд чи у "моряків" він би отримував стільки ж, скільки в московському "Динамо", але бажання пограти у рідному місті на фініші кар'єри могло б зробити футболіста гнучкішим у переговорах. З точки зору тактики не бачу ніяких проблем. Воронін — командний гравець, може діяти на кількох позиціях у нападі. Під футболіста такого калібру цілком можна "заточити" гру.

Німеччина

Віктор Скрипник, 42 роки, тренер юнацької школи бременського "Вердера":

— Воронін — футболіст, який може допомогти будь-якому клубу Німеччини. Крім хіба що "Баварії", там достатньо "зірок".

У "Вердері" мене вже розпитували про можливості Андрія. Вважаю, нам би він підійшов: команда грає "ромбом", у який одесит чудово вписався б і який не підходив Марко Маріну, майбутньому гравцеві "Челсі".

Другий претендент — "Шальке", який шукає заміну Раулю. З Фарфаном та Хунтелааром Андрій міг би скласти ударне тріо.

Росія

Олександр Тарханов, 57 років, колишній тренер ЦСКА, "Торпедо", "Крыльев Советов":

— Воронін яскраво "засвітився" у Росії. Попит на нього буде. Думаю,  першим у черзі стоятиме московський "Локомотив". Фінансові можливості клубу серйозні, а гравець калібру Глушакова , тільки на позиції атакувального півзахисника, "залізничникам" потрібний.

Єдине уточнення: після Євро-2012 у "Локо" буде новий тренер — Славен Білич. Його трансферні й тактичні пріоритети поки що невідомі.

Не здивуюся також, якщо Андрій опиниться у махачкалинському "Анжи".

Зараз ви читаєте новину «На Вороніна претендуватимуть "Чорноморець", "Вердер" та "Локомотив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути