середа, 17 жовтня 2012 06:45

Мхітаряну треба йти з "Шахтаря"

Півзахисник донецького "Шахтаря" 23-річний Генріх Мхітарян у складі вірменської збірної в п'ятницю забив свій черговий гол — у ворота віцечемпіонів Європи італійців. Зробив усе класно: обіграв захисника Андреа Барцальї та пробив повз голкіпера Джанлуїджі Буффона. Вірменія поступилася — 1:3, але Мхітарян підтвердив свій високий клас. Після гри всі дізналися, що футболіст став почесним жителем Єревана.

Думаю, Генріх сьогодні — найкращий футболіст чемпіонату України. Він забив 14 м'ячів у 11 матчах, але річ не в цьому. На полі вірменин працює для "Шахтаря", а не для того, щоб збільшити свій гольовий доробок. Надзвичайно командний гравець.

Мхітарян виступає з "гірниками" третій сезон. Чесно кажучи, не чекав, що він вийде на такий високий рівень гри. Причин кілька: кваліфікований тренер розгледів талант і довіряє йому; з бразильцями на полі чудово взаємодіє, бо й сам технічний; Жадсон пішов, і звільнилося місце атакувального півзахисника. Але головне — Мхітарян надзвичайно вимогливий до себе. Помітне його прагнення працювати над собою і догравати на полі кожний епізод.

Поважаю "Шахтар", це команда європейського рівня. Але вона грає в українській прем'єр-лізі — не найсильнішій у Європі. Аби повною мірою розкрити потенціал, Генріху треба йти у топ-чемпіонат. Причому робити це одразу по завершенню цього сезону — найближчого літа.

20 млн євро — найменша сума, за яку Мхітаряна відпустять. Підкреслюю — найменша. Потенційному покупцеві треба готувати більші гроші.

Навряд чи на такі витрати піде англійський "Арсенал". Хоч, як на мене, за стилем гри він оптимально підійде вірменському півзахисникові.

Зараз ви читаєте новину «Мхітаряну треба йти з "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути