вівторок, 26 січня 2016 00:30

Лужного в "Карпатах" хочуть бачити нові власники

Автор: ФОТО З САЙТА www.sport.com.ua
  Олег Лужний працював головним тренером київського ”Динамо” та сімферопольської ”Таврії”
Олег Лужний працював головним тренером київського ”Динамо” та сімферопольської ”Таврії”

Керівництво львівських "Карпат" не стало продовжувати контракт із хорватом Ігором Йовічевичем. Він був головним тренером півтора року. Команда після першої частини чемпіонату України 2015/16 посідає сьоме місце.

Новим головним тренером клубу став Олег Лужний, 47 років. За першу команду відповідатиме Володимир Безуб'як, за молодіжну — Андрій Тлумак, юнацьку вестиме Роман Толочко.

— Знаю, що нині тривають активні переговори власника "Карпат" Петра Димінського з потенційними покупцями, — каже колишній футболіст збірної України Іван Гецко, 47 років. — Чим усе закінчиться — невідомо. Але якщо нові господарі візьмуть клуб, у них одне побажання — Олег Лужний на посаді головного тренера. Нинішній хід — підготовчий. Лужний начебто головний над усім тренерським штабом, а насправді ні за що не відповідає. На цей час так зручно всім.

Тобто нинішній вплив Лужного на рішення Безуб'яка буде мінімальним?

— Думаю, спільну мову вони знайдуть. Але Олег Романович — не та людина, яка спокійно спостерігатиме за процесом. Це не випадок одеського "Чорноморця", коли Блохін як спортивний директор не втручався в роботу Баля. Лужний неодмінно підказуватиме Безуб'яку. Про Тлумака чи Толочка навіть не кажу. Всі резервні команди підпорядковані основній і їхні тренери — старшим колегам. Так і в "Динамо", і в "Шахтарі".

Лужний-футболіст грав у Валерія Лобановського й Арсена Венгера. Його самостійна тренерська кар'єра в "Динамо" і "Таврії" швидше не вдається, ніж вдається?

— Я взагалі не робив би висновків щодо Лужного-тренера. Немає фактів. У "Динамо" йому не довіряли настільки, щоб поставити головним тренером. У "Таврії" не вибудована структура клубу, немає зв'язку керівництва й тренера. Ясно одне: Львів — рідне місто Олега. Байдужим до "Карпат" він ніколи не був. Хоче зробити свій внесок у розвиток клубу. Чи вдасться — побачимо. Щодо турнірних перспектив — думаю, команда здатна фінішувати на п'ятому місці. А влітку вже визначиться, з Лужним вона рухатиметься далі чи ні.

12 очок зняли з луцької "Волині". Таке рішення Міжнародної федерації футболу ФІФА. Причина: борги перед колишнім воротарем клубу сенегальцем Іссою Ндоє. Він звернувся до дисциплінарного комітету ФІФА, і "Волинь" покарали.

За словами головного тренера клубу Віталія Кварцяного, фінансова ситуація у ньому — катастрофічна. Через це лучан можуть по­збавити ліцензії на участь у змаганнях професійних команд. Тоді не зможуть виступати навіть у другій лізі.

Зараз ви читаєте новину «Лужного в "Карпатах" хочуть бачити нові власники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути