вівторок, 13 серпня 2013 05:00

Ломаченко може стати найкращим боксером світу

Автор: фото з сайта www.sport-xl.net.
  Василь Ломаченко повинен дебютувати у професійному боксі 12 жовтня
Василь Ломаченко повинен дебютувати у професійному боксі 12 жовтня

12 жовтня в американському місті Лас-Вегас 25-річний Василь Ломаченко та на рік старший Олександр Усик дебютують на професіональному ринзі. Тиждень тому вони підписали контракти з промоутерською компанією "Топ Ренк".

— "Топ Ренк" — одна з найсильніших промоутерських компаній світу — має можливість зробити Василя суперзіркою, — каже 31-річний Дмитро Саліта, колишній претендент на титул чемпіона світу, американський боксер і промоутер. — Думаю, вона зможе вивести Василя на чемпіонський бій уже в другому поєдинку на професійному ринзі. У цієї компанії — величезні можливості. До того ж Василь — боксер-самородок світового класу. Він має перспективи стати кращим боксером світу, незалежно від вагової категорії.

Дебютні бої Василь Ломаченко та Олександр Усик проведуть у вечір мегапоєдинку між мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом та американцем Тімоті Бредлі. Ломаченко, ймовірно, зустрінеться з мексиканцем Хосе Раміресом або американцем Гері Расселом. Обидва потенційні суперники — у десятці рейтингу, за провідними версіями. Перемога над кимось із них може дати можливість Василеві вже у другому своєму поєдинку претендувати на чемпіонський титул у напівлегкій вазі — до 57,15 кг. Ломаченко збирається провести чемпіонський бій у січні наступного року.

Олександр Усик може розпочати виступи серед професіоналів у першій важкій вазі — до 90,7 кг.

— Олександр — боксер ігрового плану, тому йому доведеться в чомусь перелаштуватися, — каже киянин 42-річний Сергій Гордієнко, тренер чемпіона Європи з боксу в середній вазі Макса Бурсака. — Фізично він готовий. Але поєдинки Усика у Всесвітній серії боксу показали, що в нього бувають і важкі моменти. Зокрема, у зустрічі з азербайджанцем Меджидовим. А бій той був лише 5-раундовий. Тому йому буде непросто. Це цілком інший бокс. Та Олександр — людина талановита, цілеспрямована. Думаю, йому все вдасться.

Експерт вважає, що є питання до здатності боксера тримати удар.

— У профі-боксі багато доводиться терпіти, особливо після пропущених ударів. А в боях Усика серед любителів були деякі суперечливі моменти, зокрема, з ударним росіянином Бетербієвим. Коли Артур влучав, було трохи страшнувато.

Боксери, які швидко здобували титул на професійному рингу

1. Саенсак Муангсурін, Таїланд. У середині 1970-х виграв титул WBC у третьому поєдинку.

2. Веєрафол Сахапром, Таїланд. У 1990-х здобув звання чемпіона WBA у четвертому бою.

3. Ґільєрмо Ріґондо, Куба. 2010 року став тимчасовим чемпіоном у сьомому бою.

4. Джефф Фенеч, Австралія. У середині 1980-х здобув титул IBF у сьомому бою.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко може стати найкращим боксером світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути