пʼятниця, 15 квітня 2016 07:40

Кличко та Ф'юрі зустрінуться 9 липня
2

Перша зустріч Володимира Кличка  і Тайсона Ф’юрі відбулася торік у ніч на 29 листопада. Британець переміг за очками
Фото: REUTERS
 Тайсон Ф’юрі

У суботу 9 липня у Манчестері, Велика Британія, відбудеться матч-реванш між британцем Тайсоном Ф'юрі та українцем Володимиром Кличком. Супротивники розіграють титули Все­світньої боксерської асоціації та Всесвітньої боксерської організації у надважкій вазі. Ці пояси належать 27-річному британцеві. Він відібрав їх у Володимира торік 28 листопада.

Спочатку назвемо сприятливі для Володимира чинники у матчі-реванші.

У повторних боях Кличко переконливіший. На професійному ринзі він провів по два поєдинки з чотирма суперниками. Володимирові вдавалося враху­вати помилки перших боїв і вносити правильні корективи. Тому в других зустрічах щоразу виглядав краще. Американця Кріса Бірда і нігерійця Семюеля Пітера нокаутував після перемог за суддівським рішенням. З американцем Леймоном Брюстером поквитався за поразку, а його співвітчизника Тоні Томпсона нокаутував значно раніше, ніж у першому поєдинку.

Кличко за багато років відвик програвати. Він украй захоче "закрити" поразку від Ф'юрі. Цей бій, незалежно від його результату, може стати останнім у кар'єрі українця. І завершувати її поразкою — для нього не варіант. Перемога над британцем, загальновизнаним нині королем надважкого дивізіону, увічнить спортивні досягнення Кличка. Для Володимира це має стати головною мотивацією, щоб якісно підготуватися і перемогти Тайсона.

Стадіон — 21-тисячна "Манчестер Арена" — пожене Ф'юрі вперед. Він захоче ефектно виграти на очах у своїх фанатів. Ризикуватиме й помилятиметься. Завдання Кличка — точно і вчасно зустрічати британця. Йому не треба буде ганятися за суперником, той сам до нього прийде.

Тепер вкажемо на те, що може зіграти на користь суперника українського боксера.

Кличку нещодавно виповнилося 40 — критичний навіть для надважковаговика вік. Рефлекси не ті, що в найкращі часи, швидкість знизилася, удари не такі разючі. До того ж змінити у такому віці мінімально необхідну для перемоги техніку дуже важко.

Кличку необхідно багато що скоригувати, порівняно з першим поєдинком. Для цього в його куті потрібен авторитетний тренер, яким був американець Еммануель Стюард. Його співвітчизник Джонатон Бенкс — добрий спаринг-партнер, помічник, секундант, але не наставник. З ним Кличко "добоксовує" на багажі, отриманому від Стюарда. Володимир має або поміняти тренера перед реваншем, або сам до кінця усвідомити необхідність змін і втілити в життя цілком інший, правильний план на бій.

Позаторік у Володимира Кличка народилася донька. З'явилися інші пріоритети. Питання, чи за таких обставин він здатен "померти в ринзі" задля перемоги. Чи вийде з думкою — аби не зазнати травми.

Василь Ломаченко битиметься з Романом Мартінесом

11 червня чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації у напівлегкій вазі українець 28-річний Василь Ломаченко проведе свій черговий поєдинок. На "Медісон Сквер Гарден" у Нью-Йорку, США, він зустрінеться з чемпіоном за тією ж ­версією, але категорією вище, Романом Мартінесом із Пуерто-Рико. Перемігши, Ломаченко може стати першим українцем — чемпіоном світу у двох вагових категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Кличко та Ф'юрі зустрінуться 9 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути