вівторок, 27 квітня 2010 00:29

"Карпати" обіграли "Динамо"

"Шахтар" знову став одноосібним лідером чемпіонату України. Безроздільно посісти перше місце гірникам допомогли львівські "Карпати". Минулої суботи підопічні Олега Кононова обіграли вдома київське "Динамо" — 1:0. Єдиний гол на 63-й хвилині забив бразильський форвард "Карпат" Батиста.

Ажіотаж

У день матчу на вулицях Львова можна було побачити футбольні афіші. Тільки вони сповіщали не про поєдинок із "Динамо", а про наступний домашній матч "Карпат" — 5 травня "зелено-білі" зустрічатимуться з "Кривбасом". Попри це, 28-тисячний стадіон "Україна" був заповнений стовідсотково. Близько тисячі вболівальників прибули з Києва підтримати "Динамо" — їм відвели сектор за воротами. У другому таймі львівські вболівальники  розгортають плакат "Табаку — ні", висловлюючи незгоду з позицією віце-прем"єра Дмитра Табачника. А після фінального свистка роблять із газет смолоскипи.

Квитки коштують від 20 до 200 грн.

Прізвище власника "Карпат" Петра Димінського на стадіоні не оголошують. Раніше це робили, але припинили, бо реакцією глядачів був свист.

Тактика

Наставник "Карпат" Олег Кононов обирає звичну схему 1-4-3-3. Він не може розраховувати тільки на дискваліфікованого захисника Артема Федецького. До відсутності через травму півзахисника Олега Голодюка львів"яни вже звикли.

Важча ситуація в "Динамо". Травмовані — Шевченко, Нінкович, Каддурі, Гусєв, Хачеріді, Кравець. Відтак Газзаєв обирає 1-4-5-1. Нешвидкісний Мілевський на вістрі атаки — це ще півбіди. Головна проблема — нікому розігрувати м"яч у середині поля. Там двоє чистих опорників — Вукоєвич і Михалик, а також Гіоане, якому краще вдається виходити на заміну, аніж грати в стартовому складі.

Унаслідок цього гра "Динамо" весь матч була хаотичною та непродуманою. Газзаєв швидко зрозумів свою помилку з Гіоане і замінив його Зозулею, перейшовши на 1-4-4-2.

Суддівство

Наприкінці першого тайму Зозуля впав у карному майданчику господарів після контакту з воротарем "Карпат" Андрієм Тлумаком.

— Думаю, арбітр матчу (одесит Віктор Швецов. — "ГПУ") правильно вчинив, не призначивши пенальті, — каже наступного дня після матчу Олег Кононов. — Можливо, не треба було давати попередження Зозулі.

Жовта картка для форварда стала другою. Газзаєв одразу після матчу сказав, що треба було вилучати Тлумака. Але, за неофіційною інформацією, потім змінив свою думку.

Меншість спочатку тільки додала злості та зібраності гостям. Кінцівку тайму вони провели в атаках. Але вже в другому господарі повернули ситуацію на свою користь.

Заміни

Газзаєв випустив на поле молодого Гармаша, але той надій не виправдав, ховаючись від м"яча. Непогано увійшов у гру Несмачний, звільнивши Маграо від роботи в обороні. Маграо та Мілевський були основною ударною силою киян. Проте доставити їм м"яч було нікому.

— Вас не влаштовує гра Ярмоленка? Потерпіть. Мені також болить, повірте, — коментує Газзаєв.

Кажуть, головний тренер "Динамо" влаштував молодим підопічним рознос просто у Львівському аеропорту.



Ліга чемпіонів. Півфінал. Другий матч


"Ліон" (Франція) – "Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

27 квітня. Ліон. Стадіон "Жерлан" (розрахований на 41 044 глядачів)

Суддя: М. Бузакка (Швейцарія)

ТБ: УТ-1, Спорт-1, "НТВ+футбол"

Перший матч — 0:1

Шанси на вихід до фіналу: 35% — 65%

Футбол. Чемпіонат України. Результати матчів 27-го туру


"Карпати" (Львів) — "Динамо" (Київ) — 1:0

"Шахтар" (Донецьк) — "Чорноморець" (Одеса) — 3:0

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Таврія" (Сімферополь) — 3:1

"Зоря" (Луганськ) — "Ворскла" (Полтава) — 2:1

"Арсенал" (Київ) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 3:1

"Металіст" (Харків) — "Металург" (Донецьк) — 2:0

"Закарпаття" (Ужгород) — "Металург" (Запоріжжя) — 0:1

"Оболонь" (Київ) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 1:2

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" обіграли "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути